Jump to content



Photo
- - - - -

2007 New Style Silverado Remote Starter Problems


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 romeo profeta

romeo profeta

    Enthusiast

  • Member
  • 6 posts

Posted 05 February 2011 - 12:51 PM

Hi, have a new style 07 silverado with (2) factory remotes, doors operate fine, but starter does not work on either remotes, changed battery and still no go. Even walked right up to the truck and around and still nothing. Pressed lock button and start, zippo.
Can anyone shed any light here. Tks

#2 dlewis1111

dlewis1111

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 1,091 posts
  • Name:David
  • Location:Phenix City, AL
  • Gender:Male
  • Drives:2008 Silvefrado

Posted 05 February 2011 - 12:57 PM

Hi, have a new style 07 silverado with (2) factory remotes, doors operate fine, but starter does not work on either remotes, changed battery and still no go. Even walked right up to the truck and around and still nothing. Pressed lock button and start, zippo.
Can anyone shed any light here. Tks


Welcome to the site!

1. Do you have a check engine light on? This disables the remote start.
2. I believe that in the driver's info center (DIC) there is an option to turn the feature on and off. Check that. (I could be off on this one, as I don't remember and I am not with my truck to check right now.)
3. Are you the original owner? It's possible that the remotes were replaced with remote start ones, but the truck was not actually equipped.

Posted Image


#3 romeo profeta

romeo profeta

    Enthusiast

  • Member
  • 6 posts

Posted 05 February 2011 - 01:02 PM

Hi, have a new style 07 silverado with (2) factory remotes, doors operate fine, but starter does not work on either remotes, changed battery and still no go. Even walked right up to the truck and around and still nothing. Pressed lock button and start, zippo.
Can anyone shed any light here. Tks


Welcome to the site!

1. Do you have a check engine light on? This disables the remote start.
2. I believe that in the driver's info center (DIC) there is an option to turn the feature on and off. Check that. (I could be off on this one, as I don't remember and I am not with my truck to check right now.)
3. Are you the original owner? It's possible that the remotes were replaced with remote start ones, but the truck was not actually equipped.


I did have the engine light on and the fuel sensor was replaced and the remote worked fine, just in the last cold spell, it ight of started twice from a distance of 200 feet. Now nothing. I'm the second owner and the remotes are original. Where would I fine the DIC to turn off or on ?

#4 dlewis1111

dlewis1111

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 1,091 posts
  • Name:David
  • Location:Phenix City, AL
  • Gender:Male
  • Drives:2008 Silvefrado

Posted 05 February 2011 - 01:07 PM

Hi, have a new style 07 silverado with (2) factory remotes, doors operate fine, but starter does not work on either remotes, changed battery and still no go. Even walked right up to the truck and around and still nothing. Pressed lock button and start, zippo.
Can anyone shed any light here. Tks


Welcome to the site!

1. Do you have a check engine light on? This disables the remote start.
2. I believe that in the driver's info center (DIC) there is an option to turn the feature on and off. Check that. (I could be off on this one, as I don't remember and I am not with my truck to check right now.)
3. Are you the original owner? It's possible that the remotes were replaced with remote start ones, but the truck was not actually equipped.


I did have the engine light on and the fuel sensor was replaced and the remote worked fine, just in the last cold spell, it ight of started twice from a distance of 200 feet. Now nothing. I'm the second owner and the remotes are original. Where would I fine the DIC to turn off or on ?



I hate it when I can't find my DIC!

Ok, jokes aside. The four button panel that shows the tire pressure monitor system, oil life, etc. if your truck is equipped. Like I said before, I dont remember if the remote start was an option to turn on and off via the DIC. On the dash to the left of the steering wheel in the non LTZ models.

Posted Image


#5 romeo profeta

romeo profeta

    Enthusiast

  • Member
  • 6 posts

Posted 05 February 2011 - 01:19 PM

Hi, have a new style 07 silverado with (2) factory remotes, doors operate fine, but starter does not work on either remotes, changed battery and still no go. Even walked right up to the truck and around and still nothing. Pressed lock button and start, zippo.
Can anyone shed any light here. Tks


Welcome to the site!

1. Do you have a check engine light on? This disables the remote start.
2. I believe that in the driver's info center (DIC) there is an option to turn the feature on and off. Check that. (I could be off on this one, as I don't remember and I am not with my truck to check right now.)
3. Are you the original owner? It's possible that the remotes were replaced with remote start ones, but the truck was not actually equipped.


I did have the engine light on and the fuel sensor was replaced and the remote worked fine, just in the last cold spell, it ight of started twice from a distance of 200 feet. Now nothing. I'm the second owner and the remotes are original. Where would I fine the DIC to turn off or on ?



I hate it when I can't find my DIC!

Ok, jokes aside. The four button panel that shows the tire pressure monitor system, oil life, etc. if your truck is equipped. Like I said before, I dont remember if the remote start was an option to turn on and off via the DIC. On the dash to the left of the steering wheel in the non LTZ models.

Ah yes will check it out, I know exactly what ur talking about
Off to work I go, back on here later TKS big time

#6 BCNU

BCNU

    Enthusiast

  • Member
  • 124 posts
  • Location:Kentucky

Posted 05 February 2011 - 01:35 PM

Have you tried starting your truck with the keys and then try the remote start again. then check DIC to see if it somehow it got turned off. Good luck hope you get it fixed!

Edited by BCNU, 05 February 2011 - 06:49 PM.


#7 doug_scott

doug_scott

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 2,414 posts
  • Name:Doug Scott
  • Location:Ajax, ON
  • Gender:Male
  • Drives:2010 GMC SL Ext Cab 4.8

Posted 06 February 2011 - 11:53 AM

Make sure that the hood is closed as well. You may want to check that the hood open sensor is working as well

#8 romeo profeta

romeo profeta

    Enthusiast

  • Member
  • 6 posts

Posted 06 February 2011 - 11:57 AM

Make sure that the hood is closed as well. You may want to check that the hood open sensor is working as well



Ckecked everything I possiblity can, went inside the truck set the DCI to checkmark the command start. It started while I was in the truck and the minute I get out and lock the doors and try the remotes, Zippo again.

#9 L76PWRD

L76PWRD

    Enthusiast

  • Member
  • 342 posts
  • Location:Los Angeles, California
  • Gender:Male

Posted 09 February 2011 - 07:47 AM

Hi, have a new style 07 silverado with (2) factory remotes, doors operate fine, but starter does not work on either remotes, changed battery and still no go. Even walked right up to the truck and around and still nothing. Pressed lock button and start, zippo.
Can anyone shed any light here. Tks


Welcome to the site!

1. Do you have a check engine light on? This disables the remote start.
2. I believe that in the driver's info center (DIC) there is an option to turn the feature on and off. Check that. (I could be off on this one, as I don't remember and I am not with my truck to check right now.)
3. Are you the original owner? It's possible that the remotes were replaced with remote start ones, but the truck was not actually equipped.


I did have the engine light on and the fuel sensor was replaced and the remote worked fine, just in the last cold spell, it ight of started twice from a distance of 200 feet. Now nothing. I'm the second owner and the remotes are original. Where would I fine the DIC to turn off or on ?



I hate it when I can't find my DIC!

Ok, jokes aside. The four button panel that shows the tire pressure monitor system, oil life, etc. if your truck is equipped. Like I said before, I dont remember if the remote start was an option to turn on and off via the DIC. On the dash to the left of the steering wheel in the non LTZ models.


Yeah on my truck, on the DIC you have the option to turn on or off remote start.
Posted Image



2007 Chevrolet Silverado LTZ Vortec Max 6.0l L76 with Hydra-Matic 4L70E 4 Speed Auto With Overdrive
Mods: Black Bear Performance Tune, Debadged Except For V-Max Emblem, Dual Flowmaster 40 Series Exhaust, AEM Cold Air Intake, 2 Belltech Drop Shackles & Removed Rear Lift Blocks, DDM Tuning 6000k HID Kit, TS Shift Kit, Corvette Servo

#10 Stevens14

Stevens14

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 8,226 posts
  • Location:Bellefonte, Pa
  • Gender:Male
  • Drives:2014 Silverado Z71 Double Cab 5.3L

Posted 09 February 2011 - 08:14 AM

Pull the neg side of the battery for 10 minutes, then reattach. Try the remote start and see if it works or not. If there is a stored code in the ECM, the remote start feature won't work. :dunno:

Otherwise, it might be a trip to the dealership.

336f9a49-39ea-421d-a456-ae7752cdf8e1_zps

Deep Ruby Metallic
2014 Silverado Z71 Double Cab


#11 pwall

pwall

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 4,884 posts
  • Location:Ontario
  • Gender:Male

Posted 09 February 2011 - 08:45 AM

Have you tried a new battery in the remote ? Don't think it's the problem, but you never know.
Patrick.
Posted Image
Black Truck Member # ?? DMax Club Member # ??
RV Forum: http://rv-forums.org

#12 L76PWRD

L76PWRD

    Enthusiast

  • Member
  • 342 posts
  • Location:Los Angeles, California
  • Gender:Male

Posted 09 February 2011 - 08:45 AM

My V-Max has been crazy recently, the check engine light comes on and off. So this interferes with my remote start. I would go to the dealer but last time I asked them to check the engine light they wanted to charge me almost a hundred dollars.
Posted Image



2007 Chevrolet Silverado LTZ Vortec Max 6.0l L76 with Hydra-Matic 4L70E 4 Speed Auto With Overdrive
Mods: Black Bear Performance Tune, Debadged Except For V-Max Emblem, Dual Flowmaster 40 Series Exhaust, AEM Cold Air Intake, 2 Belltech Drop Shackles & Removed Rear Lift Blocks, DDM Tuning 6000k HID Kit, TS Shift Kit, Corvette Servo

#13 NickS

NickS

    Enthusiast

  • Member
  • 340 posts

Posted 09 February 2011 - 09:03 AM

Also, if your low fuel light is on, it wont start (to keep from running out of gas)

Posted Image

'08 Z71 4x4 / CCM 2.5" Leveling kit / Zone 1.5" Body Lift / 3" Rear Block / Airaid Jr. Intake /
285/60/18 Toyo's / Edge Evolution Programmer / Blackbear Tuned

Posted Image Rough Country 3" Premium Lift Posted Image


#14 romeo profeta

romeo profeta

    Enthusiast

  • Member
  • 6 posts

Posted 10 February 2011 - 09:44 AM

Also, if your low fuel light is on, it wont start (to keep from running out of gas)


Thanks for all the advice, still have the problem, I guess I going to have to take it to the (gulp) dealership along with one of my kids . That' s probably the cost to repair, one child.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users