Jump to content



Photo
- - - - -

2005 2500 Hd Speedometer Stuck!


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
10 replies to this topic

#1 beans05gmc

beans05gmc

    Enthusiast

  • Member
  • 23 posts

Posted 14 January 2008 - 12:37 AM

Well I recently went on a short 500 mile trip to Las Vegas from my hometown of LA, and on my way there no more than 1 hour into the 4 hour drive to get there I have the truck set @ 70 mph cruise control. As I drove almost everyone on the road was passing me up! I then accelerated up to 80, then 90 then all the way past 120 mph! i slowed down almost to a stop and the speedo still read out at 70. Since then it has went back down to 0 and is normally reading, but now I have a loud noise coming from the lower portion of the truck, one of my friends (who happens to be a certified mechanic) said that it's the speed cable and that it will need to be replaced.

Can anyone chime in and let me know if this is it for sure? The noise only starts after 20 mph and is a continous clicking noise it is getting really annoying!

Thanks alot and no worry about where I can get the work done cheaper becuase the truck is still under warranty!

#2 sparkstech

sparkstech

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 1,722 posts
  • Location:Northern Illinois
  • Gender:Male

Posted 14 January 2008 - 12:44 AM

:crackup: I don't remember the last time we used a speedo cable.
The tech who thinks he knows it all hasn't begun to learn.
and
If at first you don't succeed suc harder.

#3 beans05gmc

beans05gmc

    Enthusiast

  • Member
  • 23 posts

Posted 14 January 2008 - 01:11 AM

lol well i guess that he is WRONG!!! what could the noise be?

#4 taco

taco

    Enthusiast

  • Member
  • 98 posts
  • Location:Richmond, Texas

Posted 15 January 2008 - 09:09 AM

They are replacing the instrument cluster for free even if you are out of warrenty. Mine did that also (stuck at 120) and they replaced it. But now that you mention it, I have the same type of noise that started about the time the speedo broke - I was thinking it was the hub bearings - it does sound like a bad speedo cable though. I am now also curious if there is any connection between the two.
2004 GMC 2500HD SLT CC 6.0 4x4 - "Regency Package" (too much stuff to list)

#5 Draenor

Draenor

    Senior Enthusiast

  • Member
  • 3,605 posts
  • Location:CHURCH POINT, LOUISIANA

Posted 15 January 2008 - 11:56 AM

No cable. Try to locate where the noise is coming from. ...and to keep from breaking parts SLOW DOWN or buy a sports car.


2004 GMC 2500 Sierra Metallic Gray CC/SWB


#6 chipjumper

chipjumper

    Enthusiast

  • Member
  • 51 posts
  • Location:Michigan
  • Gender:Male
  • Drives:Suburbans

Posted 15 January 2008 - 12:01 PM

I went to a Chev dealership yesterday and they are replacing these because of bad stepper motors. Delphi settled a lawsuit with GM and will replace these withing a 7 year / 70,000 window. The dealership I was at says that they have been replacing everyone of them they have seen --- even trucks with 180,000 miles! The service manager agreed that it is total BS that GM would put a mileage limit on this problem since most of the problems begin after 80,000 miles. I'm taking mine in hopefully on Thursday to have it swapped out.

#7 rib-tips

rib-tips

    Enthusiast

  • Member
  • 5 posts
  • Location:Memphis, TN
  • Gender:Male

Posted 09 February 2008 - 08:26 PM

Mine is doing the same thing (2005 Silverado, 2wd Crew Cab, 5.3 LT).
Started a couple of days ago. Sometimes works fine, other times I can be on the Interstate getting passed by others and it reads 20mph, or can be going through a schoolzone at and it reads 120.
Always been a Chevy fan, and am on my 4th Silverado since '93, however, very frustrated with this one. The extended warranty has paid for itself almost 4 times over already at 60K miles. Not to mention the steering shaft being replaced/repacked/tightened/whatever at EVERY oil change (every 5K miles) at no chaarge...Very disappointing.

#8 firepoggy

firepoggy

    Enthusiast

  • Member
  • 66 posts

Posted 09 February 2008 - 08:35 PM

I received a letter a month ago from GM about the cluster sticking in certain year vehicles. I was to take my 04 in for warranty repair if mine was to fail, but only if it failed.

#9 MbpsychoMax

MbpsychoMax

    Enthusiast

  • Member
  • 60 posts
  • Location:Newark , Delaware
  • Gender:Male

Posted 10 February 2008 - 07:28 PM

My speedo is the same way ..................oil reads 50 then 0 .......

Edited by MbpsychoMax, 10 February 2008 - 07:29 PM.

05 ...2500 HD

#10 Taylor2889

Taylor2889

    Enthusiast

  • Member
  • 7 posts

Posted 10 February 2008 - 08:13 PM

If the truck is under warranty, take it in and let them deal with it. let them find the problem especially if it is a recall and they might know about it
2002 GMC Sierra 2500HD SLT EXT SB 6.0L
Performance Mods- Superchips Custom dyno tune, AEM CAI, BBK TB, Granatelli MAF sensor, Boch Plugs, Granatelli hi-flow plug wires, Gibson headers, Magnaflow high flow cats, Lous true dual custom 3"
Appearance Mods--MKW 305/50/R20 20's, Cowl induction hood, visor, 2% tint all around, painted tails and rooflights, Chrome door and tailgate handles, Nasta step bars,
Interior- Boston Acousitcs G3 2-10", SL65 components, Jensen DVD, wood grain

#11 orrzy

orrzy

    Enthusiast

  • Newbie
  • 1 posts

Posted 10 March 2008 - 09:54 PM

Hey all, just wanted to let you know that I can fix that problem with your stuck gauges. Let me know if you are interested. I charge $100 + $15 for any additional stuck guages. Feel free to email me at [email protected]