Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'P0300'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • GM-Trucks.com Original News & Product Reviews
    • General Motors Product and Industry News
    • The GM-Trucks.com Garage - Vehicle Testing & Product Reviews
    • The Newsroom Archive
    • The Garage Archive
  • Battery Electric Vehicles - 2022-2026 Ultium Platform
    • 2022-2024 GMC HUMMER EV Pickup & SUV
    • 2024 Silverado EV & Sierra EV
  • Fullsize Truck & SUV - 2019-2023 T1XX Platform
    • 2019-2023 Silverado & Sierra
    • 2020-2024 Silverado HD & Sierra HD
    • 2021-2023 Tahoe, Suburban, Yukon, Yukon XL & Escalade
  • Fullsize Truck & SUV - 2014-2019 K2XX Platform
    • 2014 - 2019 Silverado & Sierra
    • 2015-2020 Suburban/Tahoe & Yukon/Yukon Denali
    • 2015-2019 Silverado HD & Sierra HD
  • Fullsize Truck & SUV - 1999-2006 GMT800 & 2007-2013 GMT900 Platforms
    • 1999-2013 Silverado & Sierra 1500
    • 2000-2014 Silverado & Sierra HD
  • Chevy Colorado & GMC Canyon
    • NEW 2023 Colorado & Canyon
    • 2015-2022 Colorado & Canyon
    • 2005-2012 Chevy Colorado & GMC Canyon
  • Classic Chevrolet / GMC Pickup Trucks
    • 1988-1999 Chevrolet & GMC C/K GMT400 Platform
    • 1973-1987 Chevrolet & GMC Square Body / Rounded Line Pickups
    • 1967-1972 Chevrolet & GMC Glamour / Action Line Pickups
    • 1960-1966 Chevrolet C/K/Apache & GMC 1000-3000 Pickups
    • 1982-2005 Chevrolet S-10/Blazer & GMC S15/Sonoma/Jimmy
    • 1969-1994 Chevrolet K5 Blazer & GMC Fullsize Jimmy
  • Marketplace
    • For Sale/Wanted
    • Member & Vendor Rating Forum
    • Member Product Reviews
  • The Lounge
    • Off-Topic
    • Future Vehicle Speculation & Spy Shots
    • Automotive Industry & Market Discussion
    • New Member Introductions
    • Meetups, Events, & Gatherings
    • GM-Trucks.com Comment Box
  • Hobbies & Lifestyle
    • Photography
    • Major League Sports, Outdoor Recreation, Firearms, Hunting, OHRV
    • Racing, Strip, & Track
    • Trailers, Hitches, & Towing
    • Garage & Home, Snow Plowing, Landscaping, & Lawn Care
    • Technology, Devices, & Gaming
    • Vehicle Buying, Financing, Incentives, & GM Card
    • Vehicle Builds
  • Technical & Advanced
    • Vehicle Appearance, Care, & Maintenance
    • Ask the GM Technician
    • Performance Engine Tuning
    • Transmission, Suspension, Transfer Case, & Axles
    • Wheels, Tires, & TPMS
    • Audio, Electronics, OnStar, MyLink, Intellilink & SiriusXM
    • How-To
  • Commercial Vehicles
    • 1980-2009 Chevrolet Kodiak and GMC Topkick
    • 1996-2018 Chevrolet Express & GMC Savana
    • 2019-2021 Chevrolet Silverado 4500HD/5500HD/6500HD
  • Black Truck Club's Topics
  • Texas Owner's Group's Topics
  • California Owner's Group's Topics
  • New England Owner's Group's Topics
  • Midwest Owner's Group's Topics
  • South Carolina Silverado Owners's Topics
  • Canadian Owners Club's Topics
  • SCUBA divers of GM-Trucks's Scuba Talk
  • Red Truck Club's Topics
  • Idaho Sierra & Silverado Owners Club's Idaho
  • Colorado Trucks's Exhaust Setups
  • Colorado Trucks's Pics of trucks
  • SEO Paint's seo color ordered
  • NorthSky Blue Club's NorthSky Blue Metallic
  • NorthSky Blue Club's Pics
  • diesel 3.0's Topics
  • MIAMI TRUCK LOVERS's YOUR FAVORITE CHERVROLET MOD?

Calendars

  • Events
  • Birthdays
  • Texas Owner's Group's Events
  • California Owner's Group's Events
  • Midwest Owner's Group's Events
  • Red Truck Club's Events

Categories

  • Articles
  • News
  • Reviews
    • Project Sierra
  • Resources

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


Yahoo


Skype


Facebook


Twitter


Name


Location


Interests


Drives

  1. Gonna get right to the point by stating the facts that I do know. I have a 2001 Tahoe with a 5.3 Vortec with 165k miles. Check engine light has been coming on the past four winters. It started out a temperatures <10 degrees, and now has gradually gotten worse to <35 degrees. Same codes every time, P0171, P0174, and P0300, Lean bank 1 and 2, and random misfire. Most noticeable is rough idle, the colder it gets, the worse it is. After reaching operating temperature, it idles smooth, with plenty of power and never misses a lick. Last winter fuel pump, filter, and all lines from tank to manifold was replaced.( Due to pump quit working) Also plugs and wires was replaced. After asking around, and doing a little research, I was hoping for an easy fix by replacing the MAF unit, which also contains the IAT sensor. I have to tell ya...it didn't help. Thank you for the add, and any help you can provide.
  2. okay so here goes: 2005 silverado 1500 hd, 6.0 135k. Codes p2135 throttle pedal position sensor switch a/b voltage corelation, p0300 random multiple cylinder missfire detected, p0120 throttle pedal position/switch a circut. I have been fighting this isuue for the last two years and it is getting to the point I am ready to sell. I hate to do that as the truck is in overall great shape, well maintained with no other mechanical issues. As I said this issue has been going on for at least two years with some limited success for intermittent times at a resolution. I have replaced at different times all of the following all with oem ac delco parts. some of these were done due to other codes etc. throttle body, pedal postion assembly, wiring harness to the throttle body with new wires allmost going to the ecm ( did strip the old harness/plug and did come across a bad wire), the ecm, fuel injectors, cats, all 4 o2 sensors, map, mass air flow, knock seensors, plugs wires , intake gaskets, fuel pump and fill sensor, alternator, battery, I have also ran a new wire for the two grounds at the back of the block direct to ground. Currently after the ecm was replaced last, about 3 weeks ago, i have been getting this problem only upon start up at different times, hot or cold about 12 times a week. It always resets after I shut it down and wait a minute or two and I haven't had to erase the code to get it to go away. My next step short of selling the truck would be to replace the whole engine harness as I feel this must be a wire problem and trying to find that might take longer than a new harness install. I am in the Chicago area and If anyone has a reputable shop that has dealt with something like this I''d be interested in there name. Ant other reccommendations would be greatly appreciated. thank you
  3. Hello All, I have an ongoing issue I was hoping to get a few opinions on. A few weeks ago my truck started to gradually spudder when I was cruising with the RPMs jumping very slightly when it did. I did not notice it being related to transmission as it was shifting just fine so I figured ignition/timing. The check engine light came on with the error codes p0016 and p0300, camshaft/crankshaft misalignment and multiple misfires, respectively. I needed some brake work done anyway so I took it in to get serviced and they replaced the distributor rotor, cap, wires, sensor and all the coil packs. It worked fine for about a day and then the light came on. I've been working nights on a turnaround the last 2 months and just do not have time to take it in so I waited. About three days after the truck finally just died on the way home. It flashed low oil pressure/low oil level and the pressure dropped to zero as it was dying. I checked all the fluids and for leaks, everything was fine and where it should be. I had it towed to firestone (only thing that was open on the weekend). They quoted me $1300 for a new ECM and new distributor install. My truck is only work $2500-3000 and I'm coming up on paying that for repairs after the last round and this one. They said my ECM was sending commands but not receiving any and the distributor was not sending anything to the ECM. So my questions, the ECM I can see as being a potential for replacement, but the distributor seems like it would have more tell-tale signs if the gear drive was cracked or worn. They also did not mention anything about the ICM or the timing chain, which to me seem like the most likely culprits here. I really do not want to fork over $1300 only to find out my timing chain is stretched or the gears worn and have to fork over another grand. I'm going in tomorrow to inquire, but any help here would be greatly appreciated. Thank you for your time.
  4. We've had a bunch of things happen at once to this 2007 Yukon XL 5.3 4WD, and I suspect it's all part of the same problem. Besides the above problems, we also have rough idle, and it occasionally shifts hard out of first gear. I've searched this forum and others, and I've found similar but not the exact symptoms, so I'm hoping someone can tell me if I'm thinking right on this. I don't hear any loud knocking, so I don't think the lifters are a problem. The vehicle has around 175,000 miles. 1) Replace upstream oxygen sensor 2) Check the fuel pressure and possibly replace the fuel pump 3) Check for intake manifold leaks and possibly replace gaskets 4) Check resistor by spare tire and possibly replace 5) Check/clean mass air flow sensor 6) Next check/replace the throttle body/throttle body position sensor Thanks - baskervi
  5. I'm getting a P0300 thrown every 10 days or so and I'm trying to track it down. Haven't thrown any money at it yet. This is on my 2004 Tahoe Z71 5.3L Flex engine with 161K miles. The image is the missfire data from my Maxidas code reader. I don't know why cylinder 6 and 7 are red (maybe the Maxidas software was written for the 6 cylinder?). The missfire data is almost always at idle. Over 1000 RPMs, missfires are rare. The photo shows 1400 RPMs, because I was goosing the throttle and the misfire is a counter over 15 seconds. If you leave the engine speed high, the misfires go almost to zero. Truck has plenty of power, decent idle. Tests I've tried... Moved fuel injector from cylinder 5 to 2 Moved ignition wire from cylinder 5 to 2 Moved coil pack from cylinder 5 to 2 Moved spark plug from cylinder 5 to 2 Measure 19 In.Hg vacuum at the manifold Ran a crank position relearn from my Maxidas Could not confirm the misfire with a timing light, looked like good strobe No changes noticed on the missfire data. Cylinders 4 missing somewhat at idle. Cylinder 5 missing a lot more. Intake manifold gaskets are about 20K miles. Plugs looked fine. O2 sensors (Bosch), injectors, plugs, wires are about 60k miles. Coil packs and cam position sensor are original. The truck was recently throwing P2135 codes and I replaced the throttle body and pedal position sensors as well as the throttle body eletrical connector/wiring. I believe that issue is fixed. Thinking the next test is a compression test. I'm not afraid of doing a cam position sensor replacement as I've had the intake off a few times and it isn't too bad of a hassle. Anyone run into anything like this? Any ideas?
  6. stagrlee

    201601-Missfire

    From the album: Diagnostics

    Missfire data read from my Maxidas on my 2004 Tahoe 5.3L Flex
  7. 2003 Silverado, LS1 engine, mostly stock. No catalytic converters. Recently had to replace fuel pump, drove for a week and had no problems. had to take a road trip and 100 miles into the trip i get a flashing CEL. I pull over and use my handy scanner and i get the P0307 code. The only issue at that time was that it wouldnt shift into overdrive. Had plenty of power and I couldnt detect a miss. Anyways, after a little while it shifted into overdrive. This happened several more times, each time i would get a flashing CEL and the P0307 code and the tranny shifting problem and eventually the code and shifting problems went away. I also had the P0300 pop up once. Tried swapping coil packs around and the problem still stayed on cylinder 7. Did not try switching injectors as all of them were replaced about 1 month ago while dealing with another issue. Checked for vacuum leaks and found none. I have read many, many posts on this particular code but have not yet found one with the same symptoms as mine(transmission shifting). Wondering if during fuel pump install that some trash somehow got thru and clogged up injector in #7? Have tried fuel system cleaners and no luck. should i try a fuel injector cleaning kit or shell out some $$$ for a new injector?
  8. I recently bought a 96 Chevy, it has a miss fire at an idle and throws a p0300, and a p0303 codes. All the plugs, wires, cap, and rotor are new. It has 129000 miles and compression is good. I would think it would then be a fuel delivery problem at an idle? Any clues as to what it could be? Thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.