Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

14 Silverado Remote Start Add on with Onstar App...it works


Recommended Posts

Hello All

 

i apologize if this information is available somewhere else on this forum. I recently had my dealer add the Remote Start to my 14 Silverado. As many around the web have mentioned, the onstar app does not automatically update to show the Remote Start options under the Key Fob tab and many have been told by onstart customer service it can not be done. I decided to go with the "Paper Trail" route and send an email from the Onstar Website. I wanted to post this to help anyone else that finds not having the remote start option as a pain in the butt.

 

1) Choose the "Contact Us" tab on the Onstar website.

2) Inform them that your Dealer recently added the OEM Remote Start package to your vehicle. The dealer flashed and updated the Onstar Module and suggested that you contact Onstar Tier 2 Tech would be able to update the parameters/build data of your vehicle to have the app work with the remote start.

3)Wait a day, Onstar will call you to update you that they are forwarding your request to the Tier 2 techs to update your build data.

4)Wait another day then they will call back to tell you it is complete and to log out of the app then log back in to see it.

 

I was super surprised how easy it was to have this done as i have read many places it could not be done. I hope yall have the same success that I did.

 

 

post-152940-0-00322600-1452711173_thumb.png

post-152940-0-00322600-1452711173_thumb.png

post-152940-0-00322600-1452711173_thumb.png

post-152940-0-00322600-1452711173_thumb.png

Edited by cmitchell86
Link to comment
Share on other sites

The dealer flashed and updated the Onstar Module and suggested that you contact Onstar Tier 2 Tech would be able to update the parameters/build data of your vehicle to have the app work with the remote start.

 

I paid the dealer to install the Remote Start kit almost a year ago but I have no idea if they "re-flashed and updated the Onstar Module". Any way I could tell this? You think there is any harm in following your steps if they didn't due that task?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I honestly have no idea how you can tell. I'm pretty certain that nothing bad will happen as OnStar is only updating their system showing you have the OEM remote start.

 

Did you specifically ask the dealer to "re-flash and update the Onstar Module"? Or did they tell you they did it after?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Neither. I just took a stab in the dark by telling OnStar this to help push the process through. I can tell you I have a 10/13 build and the vcim (OnStar) module is capable of it since it worked for mine.

 

I finally got around to calling OnStar last week to enable the app. I told them everything you outlined and today they completed the update! Remote start now works via the app. Thanks again for the info.

Link to comment
Share on other sites

Very nice, I just sent them an email. Hopefully they can update mine.

 

2014 Silverado 2WT CC Summit White 4.3L V6

DROPKICK Edition

IG: jorge_dropkick_rangel

I had to actually call to submit the ticket. I pressed the onstar button and asked for level 2 tech support and explained what has been described above.

 

I got transferred to IT. They submitted a ticket. Then someone from IT called me back in a day or two confirming the issue and indicated they are working on it. Few days later they left a voice message saying it was completed.

Link to comment
Share on other sites

I had to actually call to submit the ticket. I pressed the onstar button and asked for level 2 tech support and explained what has been described above.

 

I got transferred to IT. They submitted a ticket. Then someone from IT called me back in a day or two confirming the issue and indicated they are working on it. Few days later they left a voice message saying it was completed.

 

Glad to hear it worked for you as well. When I did it, I was surprised how easy it was and that there was no fighting with them to get a simple function added to their app.

Link to comment
Share on other sites

I called them and they are now working on it. Lady over the phone said in 3 to 5 days I'll get a call back from their tech to let me know everything is good, and that I might see the function of the remote start on the app before then.

 

2014 Silverado 2WT CC Summit White 4.3L V6

DROPKICK Edition

IG: jorge_dropkick_rangel

https://m.youtube.com/user/jorgerangel159

Link to comment
Share on other sites

Onstar just called and said everything is good so just log in again to the app and it should work and here it is.

 

6a29a234d0f0788134f1af6c173684f2.jpg

 

2014 Silverado 2WT CC Summit White 4.3L V6

DROPKICK Edition

IG: jorge_dropkick_rangel

https://m.youtube.com/user/jorgerangel159

Just started following you on IG!!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By bpdamas
      Does anyone know how to add the digital key for the GMC Hummer EV? It says it should be in the app to select but I don't see it there. I followed the manual instructions as well but don't see the option for a digital key. If anyone knows or can help I would appreciate it. 
    • By Madtownwis
      I have a 2018 Silverado. I replaced the battery last fall and each onstar diagnostic report afterwards warned that my battery was low. I took it to my Chevy dealer and they said the batter is fine. Is this a know issue?  
    • By SquattedChevOnBlack
      Hey there I have a
       
      2015 1500 5.3L LTZ Silverado 4WD (midnight edition)
       
      Anyway I was doing highway miles and got a console alert that oil level was low. Stopped at the auto parts store, added one quart, saw level was still low.. so I added a second quart which filled it up. I climbed under the engine in the parking lot, and took a peek at the oil pan. I noticed the gasket was all mushroomed out and there was oil pretty much caked everywhere lower than that seal.
       
      I took it to the dealership to get it repaired and the service manager told me the strangest stories.
       
      He said
      1) the lower oil pan is one time use
      2) the lower oil pan gasket is RTV
      3) the upper oil pan gasket was also leaking
      4) the crimp in the oil cooler line was leaking (didn't realize my engine even had an oil cooler!? Why would a light duty truck have this equipped?)
       
      He quoted $2000 for everything including 10% sales tax.
       
      Does this raise the alarm for anyone else here? I only saw oil from the lower gasket downward. The parts on rock auto are about $70. I think I'll have to do this one myself but would love some thoughts. 
       
      Thanks in advance.
       
    • By Apache32Bravo
      Bought this vehicle brand new. I love it, and perfect for myself, my family, and the fact it's Diesel puts the cherry on top for me. But... now things have started. We have currently 1,137 miles on the vehicle and had the first message populated:
       
      - Service steering column lock. (see photo)
       
      Everything else worked, remote start, standard start, and the vehicle had zero issues. The following day from our road trip, we had to go to the DMV with our out-of-state paperwork to submit for plates. My wife now received a new message. 
       
      - Service emissions system. See owners manual. (see photo)
       
      She drove to the DMV and left to get the smog paperwork. Then a new issue: 
       
      - Vehicle remote start isn't working. (see photo)
       
      She is in the car and tries to start... Nothing. She tries again. It starts, and she drives it to a local dealer. They come to look and scheduled us for an appointment. She drives the vehicle now, and Onstar now shows the emission issue. ( see photo ) We now can't register the vehicle in California, because, the check engine light is on, emissions warning, and they won't smog it until it's corrected. 
       
      Awesome... 
       
      I noticed that none of these issues happened until it updated the software in the vehicle. I'm hoping this is something that can be fixed. I've been looking around for answers and only finding more issues that are all pretty shitty. Sorry, no better way to say it. I've also seen a post of people saying, “deal with it, it's a new breed of vehicles,” etc. I’d challenge that answer. No one should pay this much for a vehicle and face these issues I'm reading about. 
       
      So here's what I'm going to do, document everything, and I mean everything. This will be for everyone who may have this issue now or who may come across it. 
       
      My opinion...but I'm not a mechanic, is that there is a massive software and hardware issue with these models. I believe GM internally has to know about this from Dealers, Customer Service, Compliance Reports, etc. I'm sure all issues are in the queue to be address or fixed. I do, however, feel with the challenges of physical hardware that they chose a vendor that was most cost-effective, which is a component of these issues a long with the capability to support the software complexity of the current models. 
       
      Or maybe I'm just wearing a tin hat, who knows. 
       
      So, I open this up to you. Any advice, similar issues, outcomes you've faced, and other topics, please comment below. 
       
      May the journey of dealership visits begin. Hopefully, this journey isn't to long. 



    • By 1guy2trucks
      My 2015 Silverado 1500 4x4 crew cab has about 110000 miles on it. It just started having an issue that I cannot seem to fix. The engine stays running when I turn the key to the off position and remove it. The accessories turn off normally and the RAP seems to be working. Meaning the radio and things turn off when I open the door....this truck is all stuck with the exception of a light bar. I’ve already pulled the light bar fuse at the battery hookup to see if that had anything to do with it and it made no change. Any ideas? Thanks
      64187634141__38D880EE-87ED-4441-B214-B90E348CB1F8.MOV
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    241.4k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    305,142
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Deb Snitker
    Newest Member
    Deb Snitker
    Joined



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.