Jump to content

Recommended Posts

Is it normal to have a 'very' rough idle at a stop (in drive foot on brake), its much worse with the A/C on....If I shift into park it smoothens out.

 

2016 Sierra Crew All Terrain 5.3l

 

thanks.

Jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably too new for the typical throttle body cleaning issues. Take it in

 

Sent from my SM-G930P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have engine mounts settled or replaced. There's a bulletin for this or a PI rather. But GM is aware. Go by your local dealer.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by Justin101714

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the replies.

Yes I have been to the dealer once on the issue they said could not duplicate but it is doing it increasingly now so shouldn't be an issue the second time in but have a feeling they may say it's normal so building up some info and ammo for the second time in to the dealer.

 

Thanks.

jim

Share this post


Link to post
Share on other sites

my 2016 had something similar, wasn't too rough but wasn't normal, it happened after i installed the airaid mit. i cleaned my MAF, and tightened up a couple loose clamps and it went away.

Share this post


Link to post
Share on other sites
my 2016 had something similar, wasn't too rough but wasn't normal, it happened after i installed the airaid mit. i cleaned my MAF, and tightened up a couple loose clamps and it went away.
How did you clean your MAF? Also, which clamps are you referring to?

Sent from my LG-H932 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine is subtle enough for me to notice it, my passenger also noticed it and said it shouldn't be rough like that.  My truck only has 16k miles, 2016, owned it almost 2 yrs now.  If it acts up again, I might have to get it in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thx again, It kinda went away in the winter cold weather but back now in warmer weather it seams....

Share this post


Link to post
Share on other sites

The old chugalug. There is a bulletin as aforementioned. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/8/2017 at 8:26 AM, jimmypsp700 said:

Yes I have been to the dealer once on the issue they said could not duplicate

 

 

   They could not duplicate the problem huh? ... How much did they charge you, to do absolutely nothing? I'm guessing $125 after tax? 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.