Jump to content

Recommended Posts

HI All, 

 

I have a 2017 GMC Sierra 1500 Denali & have issues at time with Apple Carplay.  Sometimes it connects just fine while other times is doesn't.  When having connection issues, the carplay icon on the home screen will usually be there, but doesn't do anything when you touch it.  When having issues, text or call notifications don't appear on the infotainment screen but it'll still play messages or make calls when you press the voice command button on the steering wheel. 

 

Could this be an issue with the phone or the infotainment system? "Sometimes if I turn my phone off & restart it before getting into the truck carplay will work fine.  However, it's a  50/50 chance that it'll connect again the next time I try. 

 

Suggestions???

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have had problems with mine as well. I have had mine to the dealer and they replaced the HMI module i think. I still have issues and it is frustrating. Same thing happens to me. Sometimes it connects fine and the next time its crap. Sure would be nice if they would come up with a system that works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’ve also experienced intermittent issues with CarPlay, both with my 6s and now with my X. I don’t know if the issue is with the infotainment system or Apple’s software. I haven’t asked the dealer about it as I’m sure they would blame it on the phone.

 

I have found I can usually fix the issue by removing the USB cord and plugging it back in.

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017 Silverado exact same issue. Dealer says just unplug the USB and plug back in and it will work. The issue is this only works 50% of the time. Maybe a software issue?

Same iPhone 6s connects all the time in my kids 2016 Silverado with car play. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2017 Yukon Denali and I have the same issue. 50/50 here too. I unplug it and clear the phone then plug in and it works fine. I do find if I am using and app on the phone then try to make a call it gets confused. Meaning if connected to the truck it doesnt like doing two things which unconnected is not an issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

of course today it decided to work just fine & didn't give me any problems.  yesterday couldn't get it to connect to save my life. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 2017 Silverado does this as well, sometimes the projection icon stays there even though the phone is plugged in, sometimes the Apple car play icon shows up but it doesn’t work (although I’ve found if you click the audio button, Home, and then the Apple CarPlay button it will usually work), or sometimes it likes to start playing my music through the phone speakers. Definitely has some issues.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue.  Usually when the CarPlay icon is visible on the home screen I can press the GM navigation button and let that come up for a second, then press the home button to go back to the home screen and the CarPlay Icon button will work.  

 

For this reason, it sounds like it's a GM problem to me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was having some intermittent issues now and then. (iphone 5s) It has been working great for the last few months though.

Not sure if the new cable I bought helped, or an iOS update helped? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.