Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Replacing 2.0 HMI module with 2.5 HMI module to add CarPlay/Android Auto to 2014-2015 Silverado


Recommended Posts

3 minutes ago, th3magpi3 said:

You can plug it in all you want, it won't damage it but it will display the theft lock icon.

If you're interested in just getting an old 2.0 HMI I will sell you one pre programmed to your VIN for $100 plus shipping. Let me know if this interests you.


Sent from my iPhone using Tapatalk

I might take you up on that offer! Very good fair price for sure! With this 2.0HMI will I be able to use the 8” screen I got used and the backup camera?? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I might take you up on that offer! Very good fair price for sure! With this 2.0HMI will I be able to use the 8” screen I got used and the backup camera?? 


Without issue. Send me a PM and we'll sort out the details my friend!


Sent from my iPhone using Tapatalk
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/25/2019 at 1:09 PM, GTPprix said:


Correct you’ll need the harness from Pgamboa if you wish to utilize that feature. 10 second plug and play install :)

Chis, I received all my pieces this week and installed them today. I no longer have rear camera, either in normal operation or in forward motion. I installed the harness from @pgamboa. Getting service camera notification.  I have not yet tried Android Auto--just didn't have a cable on me at the time, and I have not tried nav in motion yet but all else seems fine as far as I can tell. At this point, having normal function of rear camera is a priority for me since I have a contractors cap. I disconnected the battery for about 10 mins and took it for a drive. Didn't change anything. Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Chis, I received all my pieces this week and installed them today. I no longer have rear camera, either in normal operation or in forward motion. I installed the harness from [mention=159655]pgamboa[/mention]. Getting service camera notification.  I have not yet tried Android Auto--just didn't have a cable on me at the time, and I have not tried nav in motion yet but all else seems fine as far as I can tell. At this point, having normal function of rear camera is a priority for me since I have a contractors cap. I disconnected the battery for about 10 mins and took it for a drive. Didn't change anything. Any ideas?

If you are seeing that menu at all the camera is enabled but not getting signal please contact us via our website for support as usual; this wont be a hard one to troubleshoot :)

Link to comment
Share on other sites

Chis, I received all my pieces this week and installed them today. I no longer have rear camera, either in normal operation or in forward motion. I installed the harness from [mention=159655]pgamboa[/mention]. Getting service camera notification.  I have not yet tried Android Auto--just didn't have a cable on me at the time, and I have not tried nav in motion yet but all else seems fine as far as I can tell. At this point, having normal function of rear camera is a priority for me since I have a contractors cap. I disconnected the battery for about 10 mins and took it for a drive. Didn't change anything. Any ideas?

Send me a PM and let’s go over this.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

@the3magpi3 New to the forum but I’ve read almost every page of this thread. I have a 15 Sierra with the text app icon... I want to add CarPlay. Are you selling the hmi and radio modules or simply selling the programming? 
Thanks in advance 


Sent you a PM!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, GTPprix said:

If you are seeing that menu at all the camera is enabled but not getting signal please contact us via our website for support as usual; this wont be a hard one to troubleshoot :)

Hey Chris. Thanks for the quick reply. I went back and checked it without the additional harness and it works fine. AA works great and so does NAV in motion. Going to work with @pgamboa to see if he has any thoughts that might be harness related. Thanks!

Link to comment
Share on other sites

Hey Chris. Thanks for the quick reply. I went back and checked it without the additional harness and it works fine. AA works great and so does NAV in motion. Going to work with [mention=159655]pgamboa[/mention] to see if he has any thoughts that might be harness related. Thanks!

You’re most welcome! Phil will get you all fixed up I assure you; he’s awesome!
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

I have a 2016 without CarPlay. 

I got a flashed 2.5 HMI to my vin from Dokus223 on eBay.  Works perfect. No other modifications other that swapping out the HMI. Thanks Mike! 

 

06B50F97-E4CC-4B7B-A124-0EFA05C7D8D9.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Hi All:

 

I am obviously new to this forum and looking to upgrade my 2015 GMC 1500 Denali with Carplay. As anyone selling a decent priced HMI unit? I have the nav, don't care if I keep it since I can get it through Carplay or Android Auto.. Just want to make sure that I an going in the right direction, seems like everything on Ebay is over priced to a point. 

 

Thoughts or help?

 

Thanks in advance.

Link to comment
Share on other sites

Hi All:
 
I am obviously new to this forum and looking to upgrade my 2015 GMC 1500 Denali with Carplay. As anyone selling a decent priced HMI unit? I have the nav, don't care if I keep it since I can get it through Carplay or Android Auto.. Just want to make sure that I an going in the right direction, seems like everything on Ebay is over priced to a point. 
 
Thoughts or help?
 
Thanks in advance.


Hey there. Send me a PM I can get you sorted!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

Hey guys...newbie here.  Just bought a 2016 Silverado with the IOS 5 and 8 inch screen.  I wanted to do factory navigation but reading this thread along with a ton of others it seems like I would benefit just using Android Auto and using Waze.  

 

Doing this research, and reading a ton of posts on different forums I am still stuck on what ACTUALLY needs done.  I have the 2016 USB I need in my jumpseat console...so at this point, do I just pick up a Non-nah 2.5 HMI and have it flashed?  By doing this, this would enable the "Projection" function on my screen to use Waze from plugging my phone in to the console USB?

 

If not, anyone recommend part numbers, or someone on here to flash my VIN that has them in stock besides MVI, GMNav, or any of the other company's who want an arm and a leg?

 

 

Thanks,

 

Marc

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, bloodsweatandbeard said:

Hey guys...newbie here.  Just bought a 2016 Silverado with the IOS 5 and 8 inch screen.  I wanted to do factory navigation but reading this thread along with a ton of others it seems like I would benefit just using Android Auto and using Waze.  

 

Doing this research, and reading a ton of posts on different forums I am still stuck on what ACTUALLY needs done.  I have the 2016 USB I need in my jumpseat console...so at this point, do I just pick up a Non-nah 2.5 HMI and have it flashed?  By doing this, this would enable the "Projection" function on my screen to use Waze from plugging my phone in to the console USB?

 

If not, anyone recommend part numbers, or someone on here to flash my VIN that has them in stock besides MVI, GMNav, or any of the other company's who want an arm and a leg?

 

 

Thanks,

 

Marc

I have a 16 also. 

That is the only thing I did. Swapped out the 2.0 HMI with a flashed 2.5 HMI from Dokus223 off eBay.  Package arrived a day early.  I figure the dealer would at least ding me over a 100 bucks to flash a used 2.5 anyway so the 240 bucks for a flashed 2.5 shipped to my home was a deal for me. Text works,  Siri works, maps works, audio (phone and music) works, steering wheel buttons work.  Just like it should have in the first place. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By SeekNDstroy2012
      Hello everyone,
       
      I just purchased a used 2018 Chevy Silverado, After doing so research I found that the cup holders in this truck are not removable unlink its earlier models. I am looking for a way to hide the cable that is coming from the inside of the centre console to my phone, that sits in the little rubber holder but I want it to be clean and not have a wire just hanging all over.
       
      I have nothing online as to any sort of way to run that cable in such a way that it is hidden. Does anyone have any ideas as to how to accomplish this clean look?
       
      Thanks for any input
      SeekNDstroy2012
    • By Jeff Somers
      New to this forum, so please excuse my ignorance if this has already been answered. I looked to see if there were answers elsewhere, but haven't found them to all of my questions. I recently purchased a 2015 Suburban LTZ and would like to add CarPlay primarily. My questions are:
       
      1. My truck was built 3/24/15. I have seen conflicting reports that I can just replace the HMI module (upgrade from 2.0 to 2.5) vs also having to replace the box under the center console. There was some discussion that later build dates can get away with not replacing the other module. My truck does have the Text option on the MyLink screen if that helps any. Are there particular part numbers I need to retain use of the Rear seat entertainment system or do all the boxes work with it too? 
      2. Since new modules require programming is this something the dealer can do without a lot of hassle (i.e. I am adding a non-original part number to my truck. are they going to give me crap about it)? Also, are there aftermarket tools that I can use to do this? I don't have anything like that, but if I have to go pay the dealer $150 for them to program my box, I would consider just buying a scan tool system for future use
      3. As I mentioned, my truck has the rear seat entertainment system. Are there options for adding HDMI or other inputs for this system? Not sure my family will ever use it in its current config (we do almost all streaming these days). i have seen screen mirroring solutions, but my understanding is they only allow mirroring on the dash screen and not the RSE screens. Any options there? 
       
      Any help is greatly appreciated. 
       
    • By Scott Bailey
      Hi all, Had my 2020 LT, 5.3L, Conv package I and II (TX i.e All-star edition) for for 1 week tomorrow and I've noticed quite the oddity when using aa with turn by turn directions from G. maps. The voice reciting the directions will change from Female to Male. Sometimes even between the same sentence, i.e Male says in 2 miles, and Female says, turn right. I swear, I'm not yanking ur chains. I've seen a post about it on Google forums and Reddit and have tried the troubleshooting listed to no avail. Anyone else seen something like this?
    • By Frankielozano214
      Selling this as a set or separately let me know what u need, send me a PM will sell together for  right price plus shipping 
      price is next to item if you prefer to buy separately 
      •hmi2.5 with navi-225$ Sold
      •Bose Radio Module-75$ 
      •8in screen with digital controls-125$
      •Red Denali Cluster-275$ Sold
       
       
       





    • By Debbie Adams Thomas
      Android auto has stopped coming up in the console display on my 2016 Silverado.The app comes up on my phone when I connect to the USB port but will not display on the console, the phone does charge though. Google search says replace the cable for the phone, that didnt work. Took it to the Dealer and they have no idea either. Any help would be much appreciated!
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    238.7k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    286,646
    Total Members
    8,960
    Most Online
    NRodvold
    Newest Member
    NRodvold
    Joined



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.