Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Sign in to follow this  
Ed S

Air conditioner blowing warm air out drivers side vents only

Recommended Posts

2014 GMC Sierra 1500 SLT. When air conditioner is on, I am getting warm air out the drivers side vents. Passenger side vents blowing cold air just fine. Have the problem in both manual a/c mode and in auto mode. Just started yesterday. Any suggestions? Tried a search on here but only found this issue on prior 2014 trucks. Any help would be appreciated. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, i'll give it a try. See what happens. thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blend door actuator would be my best guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A day later it started working again correctly on it's own. Not sure what it did to correct itself. Will report back if it does it again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/5/2018 at 6:56 AM, silveradosid said:

left side temp sendor or blender door stuck disconnect the battery for 5 minutes and see if it resets

Well it's happened again! Doing it for 3 days now. Going to try to disconnect the battery for 5 minutes and see if it fixes it. Will let you know if it worked. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/21/2019 at 2:32 PM, Ed S said:

Well it's happened again! Doing it for 3 days now. Going to try to disconnect the battery for 5 minutes and see if it fixes it. Will let you know if it worked. 

Disconnecting battery for 5 minutes worked. For now. Will see how long it lasts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/25/2019 at 9:51 AM, Ed S said:

Disconnecting battery for 5 minutes worked. For now. Will see how long it lasts.

Is this still holding up for you? I have a 2019 Silverado that I bought 4 days ago and I just now realized that my driver side is stuck on cold. This isn’t a terrible thing because I’m in Florida and it is still a million degrees outside, but since the truck has less than 40 miles on it, I’m kind of pissed haha. I’m going to disconnect the battery when I get home and see if that works. I’m at work now and it’s sitting in the parking lot, so, maybe after sitting for a few hours, it will reset on it’s own too. We shall see...

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, BlackBeard1790 said:

Is this still holding up for you? I have a 2019 Silverado that I bought 4 days ago and I just now realized that my driver side is stuck on cold. This isn’t a terrible thing because I’m in Florida and it is still a million degrees outside, but since the truck has less than 40 miles on it, I’m kind of pissed haha. I’m going to disconnect the battery when I get home and see if that works. I’m at work now and it’s sitting in the parking lot, so, maybe after sitting for a few hours, it will reset on it’s own too. We shall see...

No, it's not holding up. I have to keep resetting it about every second or third time I drive the truck.  Yesterday it was blowing warm air out all the ducts with AC set on 60 degrees! Once again I had to pull the negative cable off to reset the system. Normally it just does it on the drivers side. I am sick and tired of pulling the negative cable off. I am thinking of contacting GMC to see if they will help me out in the repair of this. It just turned 50,000 miles and this shouldn't be happening already. It's a good thing your under warranty. Let me know how you come out or if you have to take it in, what they say. From what I have read many have this issue going on. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Ed S said:

No, it's not holding up. I have to keep resetting it about every second or third time I drive the truck.  Yesterday it was blowing warm air out all the ducts with AC set on 60 degrees! Once again I had to pull the negative cable off to reset the system. Normally it just does it on the drivers side. I am sick and tired of pulling the negative cable off. I am thinking of contacting GMC to see if they will help me out in the repair of this. It just turned 50,000 miles and this shouldn't be happening already. It's a good thing your under warranty. Let me know how you come out or if you have to take it in, what they say. From what I have read many have this issue going on. 

That sucks. I’m going to try the battery reset and if that doesn’t work, I’m definitely taking it in. I will post my results here. Thanks for your update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/28/2019 at 8:05 AM, BlackBeard1790 said:

That sucks. I’m going to try the battery reset and if that doesn’t work, I’m definitely taking it in. I will post my results here. Thanks for your update.

Yeah, post your outcome. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Ed S said:

Yeah, post your outcome. Thanks!

So, call it bad luck, but my actuator was bad. Straight from the factory haha. The mechanic said “one in a million” haha. Anyways, that part isn’t readily available, so, they had to order it from Detroit. Had it in a couple of days and installed it in a couple of hours. Good to go now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/6/2019 at 5:07 PM, BlackBeard1790 said:

So, call it bad luck, but my actuator was bad. Straight from the factory haha. The mechanic said “one in a million” haha. Anyways, that part isn’t readily available, so, they had to order it from Detroit. Had it in a couple of days and installed it in a couple of hours. Good to go now.

One in a million maybe on a new truck but get a few years on it and look out. 1 in thousands. Weak point on these trucks. For what they cost, cheap parts are being used in building them. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I thought my 2014 Silverado A/C was bad. I just realized that my passenger side vents are blowing cold when my drivers side vents are blowing warm. I guess it's  been this way all summer because everyone riding in the passenger seat has complained of being cold while I've been hot so I  thought they were crazy.  I've added freon and taken freon out and nothing helped. I don't know about the battery reset because I put a new one on about two weeks ago. I am going to disconnect it and pull the fuses to see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine started doing the exact same thing, driver side warm, I can "fix it" by turning the temp control to full warm and back to cold.  2014 SLT, looks like another actuator problem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.