Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

Hey,

 

I have 2 issues with my trucks backup camera;

 

1 - it’s very blurry and there are lines through it. It also has the common problem of skipping or resetting like other owners have mentioned. See pics 

 

2 - it’s bright AF. There was a “bright at night” TSB issued for the K2 trucks,

does anyone have info on a similar fix for the T1s? See pic. It’s almost blinding at night. 

 

My truck is a 19 custom trail boss.

5068E34B-246B-457D-BEAA-25C98E5194E5.jpeg

00F7B7A5-4633-4BF3-979E-F0D72FF1A1ED.jpeg

348B6B50-D86A-40CC-835A-C0A4776B1E52.jpeg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wish GM would fix the bright-at-night issue  but they have not yet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, cltsig said:

Wish GM would fix the bright-at-night issue  but they have not yet.

yeah it's a little ridiculous to have the same issues with the T1, with no fix.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Another addition to this;

 

i believe the blurry lines only happen at night but I’ve also noticed when you reverse and the camera is on, and the brake is applied, it throws a line through the screen and disappears.

 

its like the brake is drawing power from the camera or head unit and there isn’t a “clean” voltage supply to the camera system when the brakes are initiated. 

 

Very annoying that I noticed this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/4/2019 at 8:58 PM, tanner709 said:

Hey,

 

I have 2 issues with my trucks backup camera;

 

1 - it’s very blurry and there are lines through it. It also has the common problem of skipping or resetting like other owners have mentioned. See pics 

 

2 - it’s bright AF. There was a “bright at night” TSB issued for the K2 trucks,

does anyone have info on a similar fix for the T1s? See pic. It’s almost blinding at night. 

 

My truck is a 19 custom trail boss.

5068E34B-246B-457D-BEAA-25C98E5194E5.jpeg

00F7B7A5-4633-4BF3-979E-F0D72FF1A1ED.jpeg

348B6B50-D86A-40CC-835A-C0A4776B1E52.jpeg

See my post and please file a complaint with GM and the NHTSA...it is a safety issue for sure, wait til it glitches out when backing up and you can't see anything at all. This is going to cause an injury or death if GM doesn't fix it. See if it is when you step on the brakes, that's what mine does. It went blank twice this evening while backing up! So frustrating.

 

https://www.gm-trucks.com/forums/topic/223462-2019-silverado-backup-camera-problems/

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.