Jump to content

Recommended Posts

I noticed yesterday my coolant level was about an inch low in the bottle. I added to the full cold mark and for two days it hasn’t changed. But I also noticed these white specks in my tailpipe. Any ideas?

A58A39D4-B089-4599-A72C-D1D7A7F105DD.jpeg

F597935B-FFBC-4E74-A5D9-FF6B45C459E7.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites

That doesn't look good. DexCool dries white. May be time to do a block test. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What year is your truck?

If you have a '14 thru early '16 truck they fell victim to cycling thermostat causing stress cracks in the radiator

where the plastic sides meet the aluminum body. Outcome is a slow loss of coolant.

So check that also.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have a rough start when it's cold or sitting a while? If so, the heads on some of the engines form pinhole sized leaks and coolant leaks into the intake/piston. It gets burned off through the exhaust. When the leak gets bad enough it causes a rough start and white smoke out of your tailpipe when you first turn it on after sitting. Can throw code P050D. Also throws misfire codes. Hopefully that's not the case for you...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.