Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

I have owned many GMC trucks so I have delt with the radio issues in the past but this one is driving me crazy. Only when apple car play is active and connected to my phone the radio screen will go black and will reboot at random times. Today when I made a phone call, 30 seconds into the call it goes dead, about 20 seconds later it reboots and phone call is still there.  My cluster is not affected, I have changed phone cords. Using iPhone 11 Pro Max with latest update.  Any help would be appreciated. Thank you 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
 

Did you get the latest update done? go to your dealer and ask about it

the truck will/should download these automatically if you connect the system to a secured wifi network.

 

My truck updated last week, however, I can report that the update didn't fix any of the problems.

Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, DanPFW said:

the truck will/should download these automatically if you connect the system to a secured wifi network.

 

My truck updated last week, however, I can report that the update didn't fix any of the problems.

yes, and you can also have it done at the dealer.  There has been so many updates they dont do much, just a flaky infotainment system if you ask me. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
On 4/14/2020 at 11:10 PM, Antoine Bohannon said:

To the OP, did you ever get this resolved? I have the same issue on a 2019 Silverado LTZ. I had the display replace and the radio replaced but I am still experiencing this issue. It’s driving me crazy. 

Hey, Antoine. Were you able to have your concerns resolved? If not, we are more than happy to reach out to the dealership on your behalf. To do so, please send an email to [email protected] ATTN: Antoine Bohannon/GM Trucks with your contact information, VIN, brief description of your concern,  and preferred dealership. We look forward to hearing from you. To learn more about GM's privacy policy, please visit http://bit.ly/2h3ZUnC. 

 

Aleigha W. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

My new truck does this.  How do we know what update we have, what update is available and how do we update ourselves?   I thought it might be a cable issue or perhaps a problem with the way the case flap hits the plug.  Interesting to see someone else having the exact same issue.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

I just bought a 2020 Silverado and I am experiencing the same problem. Only when connected to CarPlay, random times during my drives the radio will go black and reset itself. Truck is currently at the dealer and they don’t know what the problem is

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

I have a 19 Canyon and the radio will reboot about 3-4 times a week. So far it only does it on the first drive of the day, about 1-2 minutes after leaving the house. It will be playing music from my usb drive, the screen will go black and the music stops, it reboots, then starts playing a radio station, and then plays music from the usb drive at the same time as the radio.  Sometimes when it reboots it says no GPS (and no temp), other times the GPS works. Not using Apple CarPlay or Android.  Took it to the dealer but they couldn't duplicate the problem, so no answers.....

Edited by KOsowski
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mine has been doing it too - 2020 Sliverado Custom.

 

Was at the dealer for my oil change yesterday so had them look at this. They hadn't seen it before and weren't able to reproduce the problem. They reseeded the connections. Anyone have any luck yet?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

I am have the same issue with my 2020 Silverado Custom. The dealership doesn’t know what the problem is. They have replaced my radio and I’m still having the problem. I am getting so pissed that there is no fixed for this problem. I hope GM comes out with a fix for this and I’m glad I’m not the only one with this problem.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By PC_
      How can I stop the truck from chiming upon start up?  There are other articles about listening to the radio with the doors open, taking out the keys, attaching seatbelt overrides, but none of them address how to prevent the truck from chiming six times when starting it.  Within the IntelliLink settings there is a way to lower the volume of the startup chime, but not completely stop it.  Is this a hard wire override, software setting, OBD2 delete?  Thank you.
    • By koconnor1822
      The head unit will remain black, can't connect to Bluetooth, use the radio, see anything...but when I put it in reverse the back up cam works everytime!! I know if it'll work or not after I close my driver door, of the "splash screen" doesn't show up it will remain black when I turn on my truck and as I said the back up cam will always work. It has progressively gotten worse, used to be very rare that it would stay black but now it's almost 100% of the time and literally 1/100 times it will work. ihave tried removing fuzes and plugging back in, removed the head unit and replaced with an OEM.. that did nothing. Tried unplugging battery and allowing to reset, gotten the latest software updates and still nothing!
       Hope someone can help it's driving me nuts! I love my truck but this ruins the experience especially on long rides. 
    • By TLalli
      I purchased a 2021 Silverado Crew Cab High Country 4WD about 4 months ago from Watson Chevrolet in Tucson Arizona. Within week of driving the truck I began noticing some pretty strange sporadic things happening. I started video taping the issues when I could to document what was happening.  Ticking noise coming from the engine when cold starting, sporadically have hourglass on stereo saying “loading” it would continue until the engine was turned off and back on then it was OK. “Park Assist” Error message sporadically popping up while driving down the road, Horn honking (three short honks) for no reason while sitting in traffic at a red light. At 900 miles I reached out to the dealer and told them these concerns and issues I was experiencing. The service manager explain to me “the truck has a lot of technology and it just needs to learn your driving habits, you just need to keep driving it”
      At 11,000 and 3 months after purchasing I get the loud lifter noise, “Service parking brake”message, “steering assist reduced” message, “Service ESC light” and “check engine light” I drove it into the other dealership located in Tucson (O’Reilly Chevrolet), they keep the truck for about three weeks and “replace lifters on one bank and 1 bent push rod” and tell me that they couldn’t duplicate any of the other issues however they did a firmware upgrade and everything should be fine. One week after getting the truck back (11500 miles) I get another check engine light, Keep in mind I can still hear the lifters ticking when starting it first thing in the morning. I take back to the dealer after a week of a being in the shop, They tell me “The check engine light was because there was multiple cylinder misfire and it was the opposite bank from the lifters they replaced” however they can’t duplicate the problem so there’s nothing they can do. They admitted that the computer had logged over 200 misfires on one cylinder and that’s what made the check engine light turned on, then they go on to tell me they can’t duplicate the problem so there’s nothing they can do. I asked them about the ticking noise when starting and the tell me “that’s normal, it’s not lifter noise you’re hearing, it’s the new technology fuel pumps GM is using that’s making that noise” 
       
      Other issue I have had is the rotors on all four wheels at times will turn blue and discolored as if the brakes and her have been completely overheated. But it’s not the entire rotor It’s only the center inch of all rotors. The inside edge and outside edges look normal. 
       
      I have a purchased over 11 band new (Ford, Chevy, Dodge, Toyota) Trucks in the past 30 years this is by far the worst freaking vehicle I have ever purchased.
    • By jgallegos
      Hello everyone! I'm a first time member to a GMC forum and I look forward to learning from everyone. Recently purchased a 2020 GMC Sierra 1500 SLT. To date, I've updated a few items: GM cold air intake, factory 2" lift, and color match fender flares. Hoping to continue the mods and provide any help to anyone requesting.
       
      If anyone would be interested in the factory fender flares/wheel arches (black) please let me know. Part #84269334.
      Also have the suspension for the X-31 offroad package available since I upgrade the suspension and the black original tow hooks.
       
      Thanks!
    • By skyline2413
      *************Radio and HMI sold. Cluster was returned to vendor on eBay.*************
      Hey guys, If anyone is interested, I have a radio and 2.5 HMI I purchased from White Auto and Media Services (WAMS) on August 20th for my 2015.5 1500. It was programmed to my VIN, but in the short time since, my truck got hit and I am no longer in need of them. You would need to ship them to get reprogrammed, which is just $100. I’d like to get something for them. For both parts, $300 plus shipping (I’ll confirm what they charge me to ship them back to me). That’s half the price they charge for asking them to source both components for you. Send me a message or reply and we can work out the details. 
       
      I definitely would trust WAMS for any radio/HMI and cluster upgrades. Their service is fantastic and turn around time is great. 


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    241.4k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    305,336
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Timothy Bridges
    Newest Member
    Timothy Bridges
    Joined



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.