Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

I have owned many GMC trucks so I have delt with the radio issues in the past but this one is driving me crazy. Only when apple car play is active and connected to my phone the radio screen will go black and will reboot at random times. Today when I made a phone call, 30 seconds into the call it goes dead, about 20 seconds later it reboots and phone call is still there.  My cluster is not affected, I have changed phone cords. Using iPhone 11 Pro Max with latest update.  Any help would be appreciated. Thank you 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you get the latest update done? go to your dealer and ask about it

Share this post


Link to post
Share on other sites
 

Did you get the latest update done? go to your dealer and ask about it

the truck will/should download these automatically if you connect the system to a secured wifi network.

 

My truck updated last week, however, I can report that the update didn't fix any of the problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, DanPFW said:

the truck will/should download these automatically if you connect the system to a secured wifi network.

 

My truck updated last week, however, I can report that the update didn't fix any of the problems.

yes, and you can also have it done at the dealer.  There has been so many updates they dont do much, just a flaky infotainment system if you ask me. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

To the OP, did you ever get this resolved? I have the same issue on a 2019 Silverado LTZ. I had the display replace and the radio replaced but I am still experiencing this issue. It’s driving me crazy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/14/2020 at 11:10 PM, Antoine Bohannon said:

To the OP, did you ever get this resolved? I have the same issue on a 2019 Silverado LTZ. I had the display replace and the radio replaced but I am still experiencing this issue. It’s driving me crazy. 

Hey, Antoine. Were you able to have your concerns resolved? If not, we are more than happy to reach out to the dealership on your behalf. To do so, please send an email to [email protected] ATTN: Antoine Bohannon/GM Trucks with your contact information, VIN, brief description of your concern,  and preferred dealership. We look forward to hearing from you. To learn more about GM's privacy policy, please visit http://bit.ly/2h3ZUnC. 

 

Aleigha W. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My new truck does this.  How do we know what update we have, what update is available and how do we update ourselves?   I thought it might be a cable issue or perhaps a problem with the way the case flap hits the plug.  Interesting to see someone else having the exact same issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just bought a 2020 Silverado and I am experiencing the same problem. Only when connected to CarPlay, random times during my drives the radio will go black and reset itself. Truck is currently at the dealer and they don’t know what the problem is

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 19 Canyon and the radio will reboot about 3-4 times a week. So far it only does it on the first drive of the day, about 1-2 minutes after leaving the house. It will be playing music from my usb drive, the screen will go black and the music stops, it reboots, then starts playing a radio station, and then plays music from the usb drive at the same time as the radio.  Sometimes when it reboots it says no GPS (and no temp), other times the GPS works. Not using Apple CarPlay or Android.  Took it to the dealer but they couldn't duplicate the problem, so no answers.....

Edited by KOsowski

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine has been doing it too - 2020 Sliverado Custom.

 

Was at the dealer for my oil change yesterday so had them look at this. They hadn't seen it before and weren't able to reproduce the problem. They reseeded the connections. Anyone have any luck yet?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue, dealership couldn’t help because they couldn’t reproduce it either.

off course sitting in my car having lunch with only phone connected and nothing is laying did it again

 

2020 silverado custom trail boss

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am have the same issue with my 2020 Silverado Custom. The dealership doesn’t know what the problem is. They have replaced my radio and I’m still having the problem. I am getting so pissed that there is no fixed for this problem. I hope GM comes out with a fix for this and I’m glad I’m not the only one with this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Content

    • By jgallegos
      Hello everyone! I'm a first time member to a GMC forum and I look forward to learning from everyone. Recently purchased a 2020 GMC Sierra 1500 SLT. To date, I've updated a few items: GM cold air intake, factory 2" lift, and color match fender flares. Hoping to continue the mods and provide any help to anyone requesting.
       
      If anyone would be interested in the factory fender flares/wheel arches (black) please let me know. Part #84269334.
      Also have the suspension for the X-31 offroad package available since I upgrade the suspension and the black original tow hooks.
       
      Thanks!
    • By skyline2413
      *************Radio and HMI sold. Cluster was returned to vendor on eBay.*************
      Hey guys, If anyone is interested, I have a radio and 2.5 HMI I purchased from White Auto and Media Services (WAMS) on August 20th for my 2015.5 1500. It was programmed to my VIN, but in the short time since, my truck got hit and I am no longer in need of them. You would need to ship them to get reprogrammed, which is just $100. I’d like to get something for them. For both parts, $300 plus shipping (I’ll confirm what they charge me to ship them back to me). That’s half the price they charge for asking them to source both components for you. Send me a message or reply and we can work out the details. 
       
      I definitely would trust WAMS for any radio/HMI and cluster upgrades. Their service is fantastic and turn around time is great. 


    • By oso806
      So my battery needed a jump on sunday leaving o'riley's. got them to give me a jump and as i'm driving home, the radio shuts off. now the tv only turns on when I put the truck in reverse. i checked the radio fuse and its good. also opened up the glove compartment and unplugged the blue cable for 15 sec like i saw in a youtube video. I should also add that im able to listen to the radio using the steering wheel controls but only for about 15 min before it shuts itself off.
    • By Frankielozano214
      Selling this as a set or separately let me know what u need, send me a PM will sell together for  right price plus shipping 
      price is next to item if you prefer to buy separately 
      •hmi2.5 with navi-225$ Sold
      •Bose Radio Module-75$ 
      •8in screen with digital controls-125$
      •Red Denali Cluster-275$ Sold
       
       
       





    • By kenoragal2
      The dealer is now installing the 3rd infotainment center XM radio since the truck was purchased new on January 26,2020. Has anyone else had this problem or similar? Thanks in advance.?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Forum Statistics

    230,447
    Total Topics
    2,461,666
    Total Posts
  • Member Statistics

    229,013
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Najar45
    Newest Member
    Najar45
    Joined
  • Who's Online   15 Members, 0 Anonymous, 1,404 Guests (See full list)



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.