Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Sign in to follow this  
mollerism

Added upper switch bank.

Recommended Posts

I added some overhead switches for my accessories.  Just a quick walk thru. Remove two ‘L’ shaped trim pieces. Towards the front are two T15 screws (way up in the holes). Remove them and there are two clips holding the console towards the rear of unit.

75576851-DD35-4C6A-B138-0DD4D5107C85.jpeg

051FB514-FCAA-4EE9-98A8-DA409605D836.jpeg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

The large unused plug has large red (+) and large black (-) wires are either end. The red is a constant. Just T-tap into them. Using a cardboard template, cut a hole in the headliner. 

D5C983DA-0A1D-476A-8DEF-A6C29991D39B.jpeg

0E6E7D66-CAFB-4BC2-A8A2-52F4353FF7B5.jpeg

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

While I was in here I located a switched wire (purple wire on black plug). I chopped my escort cord and tapped into that wire so radar is hardwired.

E86646F4-A0FA-4B64-8058-429BABC615EE.jpeg

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m not thrilled with the way the switches look. I might change them out later.

58023DF8-ABFA-4061-AF91-4D0A070E7C34.jpeg

  • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's where the upfitter switches should be put....I'd rather see them

 

Nice setup

 

Sent from my Moto Z (2) using Tapatalk

 

 

 

 

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I get some more time I’ll post the finished product. I just run a four wire (trailer light wires) harness from the switch bank thru the firewall, or a floor plug/grommet, and then to the accessory it will control.  Mine will probably be backup lights (flush mounted in bumper), toolbox lights, onboard air compressor and not sure on number four yet.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
When I get some more time I’ll post the finished product. I just run a four wire (trailer light wires) harness from the switch bank thru the firewall, or a floor plug/grommet, and then to the accessory it will control.  Mine will probably be backup lights (flush mounted in bumper), toolbox lights, onboard air compressor and not sure on number four yet.

It’s still a clean install either way and thanks for posting up info on it! Looks good, I agree the Upfitter switches would look great there as well

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/10/2020 at 8:46 PM, mollerism said:

While I was in here I located a switched wire (purple wire on black plug). I chopped my escort cord and tapped into that wire so radar is hardwired.

E86646F4-A0FA-4B64-8058-429BABC615EE.jpeg

 

Purple is the switched 12V...curious where you got ground in that connector?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you scroll up a few pics you can see the black ground wire. I Ttapped into the ground on the big grey plug.  On a side note my radar quit working after a couple weeks. It works with the cig cord but not my hardwired cord ( which I already replaced). I am getting 12 volts at the RJ11. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

My ford had the switches up there, and I never cared for it. Always felt like I had to look at them to figure out what switch I was hitting.

 

While you can't really see them on the GM knee bolster, I can feel my way and know which button I'm hitting pretty easily.

 

Just my thoughts...

 

...I'm really impressed with what you've done here tho.

Edited by blamkin86

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wanted to use the switches from the gmupfitter but I was worried about not being able to see them. I still don’t have them all hooked up yet. I have flush mounted back up lights, air compressor and power inverter inside tool box and led strip inside tool box and a still can’t turn in any of it. Thanks for the thoughts!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.