Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

lee3090

Touch screen won't work tone settings messed up

Recommended Posts

I have a 2015 silverado ltz and the center of the touch screen does not work and the audio balancing is set to play sound out of the right side speakers only and I can't fix that because the touch screen doesn't work in the area the arrows are is there a way to reset those settings

 

Sent from my moto e5 play using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 2015 silverado ltz and the center of the touch screen does not work and the audio balancing is set to play sound out of the right side speakers only and I can't fix that because the touch screen doesn't work in the area the arrows are is there a way to reset those settings
 
Sent from my moto e5 play using Tapatalk
 
 
I had a head unit fail, and it had to be replaced.

I have read here that a battery disconnect for an amount of time may fix it. Someone may chime in on more details for that.

Some have reported a bad HDMI cable that may cause this.

Unfortunately, a failed touch screen smells to me like a head unit failure and may require replacement (sorry).

That said, I am in no way an AV God, or expert.

Sent from my LM-G710 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, lee3090 said:

 

I have a 2015 silverado ltz and the center of the touch screen does not work and the audio balancing is set to play sound out of the right side speakers only and I can't fix that because the touch screen doesn't work in the area the arrows are is there a way to reset those settings

 

Sent from my moto e5 play using Tapatalk

 

 

 

Pull the #18 fuse in the passenger side fuse box, start the truck, turn off, open drivers door, then reinstall fuse and see if that helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.