Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

  • 0

4L60-E whining noise


MikeT2582
 Share

Question

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By W8MCC
      Were working on getting an 86 k10 back on the road.  The trans slips between gears and doesn't have a working OD.
       
      Does this sound like a master rebuild kit fix, or should we be looking for another trans and just swap it in.
       
      I'm sure we could work through rebuilding it, but this would be my first time trying to fix one.
       
      Anyway, just wondering what to expect.  Things like, how do you know if the pump is good, torque converter, any hard parts that could be broke that would save me the cost of the rebuild kit in case I just have to replace the trans anyway...etc...
       
      Thanks!
       
       
    • By msteinkraus
      I am currently helping my father with his transmission rebuild for the 4l60e on a 2002 avalanche, he installed a transgo 4l60e sk shift improvement kit along with adding a corvette servo. he installed a cam on the 5.3 and the engine runs flawlessly and for the transmission he added a 3000 stall converter. the transmission will shift into reverse fine and will shift into second with using the manual shift, however the transmission will not shift into drive. the valve body has been checked over and over again and everything seems to be in place. Has anyone else had this issue or know what may cause this? Any help would be greatly appreciated!
    • By Jacob Szymanski
      I noticed my transmission temperature getting quite high when driving on trails or towing through traffic so I decided to add a secondary Derale 13900 transmission cooler in addition to the stock front mounted cooler. My truck is a 2020 Custom TB with the 5.3 and 6 speed 6l80e. This kit came with everything I needed except for a couple fittings, and the fan is wired to an ignition power source so it won't drain the battery. You can see that it is mounted to a winch mount that I had made, but without the winch there that would be a great spot to fit the cooler. Essentially I followed the return cooler line from the transmission forward until the hard lines split off into two rubber lines with the return going to the driver side of the truck. NOTE: The hard lines are 3/8" but the rubber line is 1/2" (learned that the hard way). I first held the cooler in place and measured what angle it needed to sit at and tacked together some mounts, then after a couple of iterations got it to where it fit and the skid plate did not interfere. I then finish welded, drilled, tapped, and painted the mounts. On the cooler itself, I mounted the 180 deg thermostat to the lower connection. With the cooler location determined, I then measured and cut the 3/8" rubber hose in the kit. I then clamped the return rubber line on the truck, cut the rubber hose, and connected the 3/8" cooler hoses to the pre-existing 1/2" hose on the truck. I used one 3/8-1/2 straight barbed connector and one 3/8-1/2 90 deg barbed connector. Some zip ties to tidy up the lines too. Wiring was simple as well, easiest way to get a for sure ignition power source was to get a fuse tap from autozone for a micro2 fuse and then you have a fused ignition source. Ran the power to the thermostat and then positive from motor to the other side of thermostat and the ground to the frame. The hole in the skid plate has an aluminum mesh behind it to keep small rocks out, and it's pretty high up so shouldn't see much abuse. Haven't given it a full test for cooling capability yet but the fan is nice and strong so I have no doubt it'll help. For about $200 total I'd say its a great upgrade for anyone who tows in the city or hits the trails on any steeper terrain.

    • By Gregory Cooper
      I have a 1988 GMC G3500 Vandura Box truck with 350 5.7L TBI.
       
      I am renovating it to be an RV. bought new motor and had a mechanic I know and trust do that and a bunch of other stuff. It drives great. Runs great and shifts great; EXCEPT when I need to down shift to pass another vehicle or going up a mountain here in West Virginia (and there are allot of them, lol).
       
      My son is a mechanic but in Alabama. I texted back and forth and he mentioned the things I put as tags. TPS, modulator and adjusting the TV cable. I have the service manual and two other manuals. Anyone else have the same or similar problems? I downshift by using the shifter on the column. any help is greatly appreciated. email is: [email protected]
    • By Cody Shandley
      2017 1500 SLT, 52kmiles, stock other than GM/Borla.  Truck is never used for towing, but is my daily driver. I noticed recently there is an "odd" upshift between 2nd and 3rd at random times.  Usually after driving for a while. Took it in to the dealer who says all is good, no burned fluid and can't duplicate the issue--they say they took it up to ~190.  I drove the truck about 470 miles this weekend on vacation after dealer cleared it, but monitored the tranny temps more closely and noticed on the long highway drive with minimal cargo/passengers temp is sitting around 225-232. Ambient temps in the upper 90's. 
       
      This seems high to me with very little load, but I never really paid attention to temps prior to the shifting issue... so no baseline to compare to. What temps are expected/normal?  
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    240.6k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    298,890
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Phil Peterson
    Newest Member
    Phil Peterson
    Joined


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.