Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Click tick coming from inside transmission


Recommended Posts

Hello im new to this forum. I have been searching for silimar sounds my truck is making on here but i can't seem to find one. So my truck is a 2020 silverado rst 5.3 8 speed crewcab 4x4 and has 1,600 miles. It makes this clicking sound similar to a clock. I went underneath the truck to listen for the sound and it appears to be coming from transmission area. Any thoughts of what the sound is? Ill attach a sound clip. Its a cold start but it also does it when its warmed up.

Link to comment
Share on other sites

my 2018 has that... been like that from day one i think...  I just did a transmission filter and fluid change at 39K.  All was good.  For now, don't worry.  Keep ear on it and see if you have any issues with driving.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, 14LTZ-1LZ said:

Make an appointment with your Dealer have them take a look at it. Don't ignore it. If its nothing it will be documented, if its something you'll  be glad you made the appointment. 

Yeah its the dealer now. Its pretty disheartening that a brand new truck makes these noise with only 2,000 miles on it.heres another video 

Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Fortino510 said:

Yeah its the dealer now. Its pretty disheartening that a brand new truck makes these noise with only 2,000 miles on it.heres another video 

That sounds worst than the previous video. Something is not right. Keep us updated. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, steelerdude15 said:

My truck also makes the clicking noise. I spoke to a mechanic and he told me that the clicking noise is from a solenoid that just makes that noise and not to worry about it. I haven't had any issues with it.

I can maybe accept the clicking...But this loud tapping sounds like a lifter is not getting enough oil on a cold start.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Fortino510 said:

I can maybe accept the clicking...But this loud tapping sounds like a lifter is not getting enough oil on a cold start.

I don't have the necessary plug in on my MacBook to play your video, but what brand of oil are you using? (I'm not turning this into an oil debate because this forum sees enough of that already) We used Valvoline in my girlfriend's Sentra and it had valve tap. We switched to Mobil 1 and the tapping went away.

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, steelerdude15 said:

I don't have the necessary plug in on my MacBook to play your video, but what brand of oil are you using? (I'm not turning this into an oil debate because this forum sees enough of that already) We used Valvoline in my girlfriend's Sentra and it had valve tap. We switched to Mobil 1 and the tapping went away.

I used 0w20  amsoil signature series on my first change at 1,500 miles.. currenty has 2,500

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 10 months later...
On 11/3/2020 at 12:01 PM, Fortino510 said:

Hello im new to this forum. I have been searching for silimar sounds my truck is making on here but i can't seem to find one. So my truck is a 2020 silverado rst 5.3 8 speed crewcab 4x4 and has 1,600 miles. It makes this clicking sound similar to a clock. I went underneath the truck to listen for the sound and it appears to be coming from transmission area. Any thoughts of what the sound is? Ill attach a sound clip. Its a cold start but it also does it when its warmed up.

How do u post a video on here 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Texweld
      U0100 Lost communication with ECM
      U0073 CAN Bus Communication 
      P2544 Transmission Torque Request Signal Message Counter Incorrect
      P0700 Transmission Control Module Requested MIL Illumination
      P1682 Ignition 1 Switch Circuit 2 

      Good Morning Yall, 

      Long time lurker, first time poster as a member, and really appreciate this forum.
      Recently the past year I have had some symptoms that didn’t affect the drivability of my 2014 Silverado z71 4x4 5.3, but were very present on a random basis, especially during rain.
      Service Stabilitrak, Service Trailer Brake(nothing being towed) popping up the screen, sometimes binging back to back for extended amounts of time near to 30 minutes frequently. 

      Today the truck would not start, and presented these codes above under a check engine light. The truck started after having the battery disconnected for 15 minutes and has started since so far the previous 12 hours. Also while driving and the typical service notifications, one headlight being out, the truck engages the transmission at a slow roll/acceleration and a very very rough/lurching, almost feels like being rear-ended engagement, it would not engage power steering, and also presented a warning of reduced engine power. Some of these symptoms of course seem to be directly related to the codes, but seem to have progressed as time has gone on. 

      One issue noticed was a tail light having a small crack, and a sliver of water pooled inside of it. I am unsure if that may be related to the issues present, but I have ordered new lamps. 
      I have also previously installed a new ground cable from the battery to the block, and also verified the ground on the driver-side front beneath the dash/tweeter.  The battery also tested good, so did all of the fuses on the battery side and the box side with the voltmeter. I have not checked the starter or alternator, but they are less than a year old. 
       
      Any help or suggestions would be greatly appreciated.

      Sincerely, Ben
    • By Cody G
      I have a 2021 6.2 Chevy Silverado, and just did a muffler and flapper delete. Sounds amazing but is way to loud on the highway and drones way too much for me. I am wanting to put a muffler back on but I want one that is as loud as I can get with no drone. I was looking at the Flowmaster 50 Delta Flow, the 40 series delta flow, or a Magnaflow 22 inch muffler... I am wondering the pros and cons of all of these, if they drone, and how loud they really are. I have watched a bunch of Youtube videos on them and they just don't do a justice for how loud the drone is. If you guys have any other suggestions for what to put on there I am open! Thank you!
    • By graves4wheeler
      2015 Silverado no crank no start with key. (have engine light on dash and also have u422) have replaced starter and battery. have 12.5 volts at the starter. checked 2amp fuse in dash for ignition switch, checked under the hood 15amp fuse that powers the ignition switch, checked the 60 amp fuse in fuse box. also checked the 40 amp fuse, checked starter relay in fuse box under hood. tried jumping starter relay post and got nothing. have 12.5 volts at power leg of starter relay, have ground on ground leg of relay. can jump starter solenoid with screw driver and truck runs and drives. 
       
      gear shift selection shows park when in it and neutral. Anybody have any ideas of what could be going on?
    • By Ronjon
      Does anyone have experience with belltech lift kits? I've seen plenty of positive reviews from their lowering kits. They've been in the suspension industry for a while, just not so much the trail or lift side.
       
      Long travel is the end goal, but a $700 coilover kit with a 5 yr warranty vs an extended strut sounds more functional.
       
      I'm considering the adjustable 3-4" lift coilovers, part #15203. 

      -Helper spring
      -60mm damper body
      -35mm independent valves
      -20mm piston rod
       
      I've got a 2020 z71 with the 3.0 Duramax for those needing an image to work with.
      Still exploring UCA options. 35*12.5r17 will be the tire size.
      Probably going to order them next month.
    • By Disposable
      Any help before I have to leave the truck at the dealer for a few days would be great. 
      2017 Silverado
      Dual 7 pin and 4 pin connector
      Test the 7 pin :  8 volts when grounded to the wiring harness
      Test the 4 pin : 7-8 volts when grounded to the wiring hardness
      Test the 7 pin :  8 volts when grounded to the Frame
      Test the 4 pin : 7-8 volts when grounded to the Frame
       
      7-8 Volts on when testing at the fuse panel  under the hood. Grounded to the engine block. 
      Relay seems good, all 4 fuses are good.  Other Fuses like lights, radio and wipers all bring back 12v range. 
       
      I am not sure where to go from here. I don't want to miss a ground wire or something. 
      I did clean and re-attach the ground wire next to the brake controller under the rear of the truck. 
       
      Thanks, 
       
       
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    240.7k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    299,247
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Damon Wallace
    Newest Member
    Damon Wallace
    Joined


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.