Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

The head unit will remain black, can't connect to Bluetooth, use the radio, see anything...but when I put it in reverse the back up cam works everytime!! I know if it'll work or not after I close my driver door, of the "splash screen" doesn't show up it will remain black when I turn on my truck and as I said the back up cam will always work. It has progressively gotten worse, used to be very rare that it would stay black but now it's almost 100% of the time and literally 1/100 times it will work. ihave tried removing fuzes and plugging back in, removed the head unit and replaced with an OEM.. that did nothing. Tried unplugging battery and allowing to reset, gotten the latest software updates and still nothing!

 Hope someone can help it's driving me nuts! I love my truck but this ruins the experience especially on long rides. 

Edited by koconnor1822
Added tags
Link to comment
Share on other sites

I had this happen to me once but it was due to a bad usb cable. When I started the truck, android auto tries to load but couldn't so it froze in "black" screen. I unplugged the usb cable. The screen went back to normal within a few seconds. 

 

Edit: make sure you don't have anything connected to any of your usb ports. Turn your Bluetooth and hotspot off to see if problem continues.

 

Try scanning your HMI for DTC. Maybe there's code there?

Edited by CrawlSlow
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
On 7/6/2021 at 11:04 AM, koconnor1822 said:

The head unit will remain black, can't connect to Bluetooth, use the radio, see anything...but when I put it in reverse the back up cam works everytime!! I know if it'll work or not after I close my driver door, of the "splash screen" doesn't show up it will remain black when I turn on my truck and as I said the back up cam will always work. It has progressively gotten worse, used to be very rare that it would stay black but now it's almost 100% of the time and literally 1/100 times it will work. ihave tried removing fuzes and plugging back in, removed the head unit and replaced with an OEM.. that did nothing. Tried unplugging battery and allowing to reset, gotten the latest software updates and still nothing!

 Hope someone can help it's driving me nuts! I love my truck but this ruins the experience especially on long rides. 

My 2017 silverado does this other than radio never works did you ever find a fix?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Andrew18
      So I just got a 2018 Silverado 2500 and am wondering if anyone has experienced this in there’s.
       
      when I turn my truck off and then open and shut the door to make the radio turn off I can still hear what I can only assume to be the fan in the radio stay on. If I lock the truck it turns the fan off for a second and then it comes back on. If I push the power button on the radio it shuts off but again comes on. Anyone have any thoughts or does this happen in anyone else’s 2014-2019? It didn’t happen in my 2016 that had the same infotainment center that is the reason for my concern. 
    • By David Droulard
      I traded in a 2020 2500 truck for a 2021 2500 Denali and have nothing but problems, and the Dealer I have been using has not been helpful at all.
      The primary problem is the radio screen will go blank while driving down the road, but the steering wheel controls still work. The radio was flashed to the latest update, and still has the same problem. Code U0184:00
      The power folding mirrors went out and the dealer took four months to replace the mirrors to resolve that problem.
      I picked up the truck and drove home and the fog lights stayed on until I cycled the ignition 3 times. The next day the reverse lights were on all night, until I cycled the ignition a few times, while driving down the road (with the reverse lights on) the camera view was active.
      NOW the dealer says the truck is out of warranty and can't help!!
      20220124_084706_2.mp4
    • By TLalli
      I purchased a 2021 Silverado Crew Cab High Country 4WD about 4 months ago from Watson Chevrolet in Tucson Arizona. Within week of driving the truck I began noticing some pretty strange sporadic things happening. I started video taping the issues when I could to document what was happening.  Ticking noise coming from the engine when cold starting, sporadically have hourglass on stereo saying “loading” it would continue until the engine was turned off and back on then it was OK. “Park Assist” Error message sporadically popping up while driving down the road, Horn honking (three short honks) for no reason while sitting in traffic at a red light. At 900 miles I reached out to the dealer and told them these concerns and issues I was experiencing. The service manager explain to me “the truck has a lot of technology and it just needs to learn your driving habits, you just need to keep driving it”
      At 11,000 and 3 months after purchasing I get the loud lifter noise, “Service parking brake”message, “steering assist reduced” message, “Service ESC light” and “check engine light” I drove it into the other dealership located in Tucson (O’Reilly Chevrolet), they keep the truck for about three weeks and “replace lifters on one bank and 1 bent push rod” and tell me that they couldn’t duplicate any of the other issues however they did a firmware upgrade and everything should be fine. One week after getting the truck back (11500 miles) I get another check engine light, Keep in mind I can still hear the lifters ticking when starting it first thing in the morning. I take back to the dealer after a week of a being in the shop, They tell me “The check engine light was because there was multiple cylinder misfire and it was the opposite bank from the lifters they replaced” however they can’t duplicate the problem so there’s nothing they can do. They admitted that the computer had logged over 200 misfires on one cylinder and that’s what made the check engine light turned on, then they go on to tell me they can’t duplicate the problem so there’s nothing they can do. I asked them about the ticking noise when starting and the tell me “that’s normal, it’s not lifter noise you’re hearing, it’s the new technology fuel pumps GM is using that’s making that noise” 
       
      Other issue I have had is the rotors on all four wheels at times will turn blue and discolored as if the brakes and her have been completely overheated. But it’s not the entire rotor It’s only the center inch of all rotors. The inside edge and outside edges look normal. 
       
      I have a purchased over 11 band new (Ford, Chevy, Dodge, Toyota) Trucks in the past 30 years this is by far the worst freaking vehicle I have ever purchased.
    • By Steve.S
      Sorry in advance for length, but several problems and have not shared everything about them!!!! ??
      Am I crazy? are there ghosts? is any of it real? and it all leads to trust!  I know new vehicles have a lot of electronics and they are harder to track down when it only happens occasionally. To me it is the most frustrating to go to the dealer and say this happened, I heard this, the truck did this! and they come back with "Mechanic checked it out thoroughly and everything is OK!"  You drive off asking yourself did I really see this? did I do something? did I hit a switch I shouldn't have? The dealer tells you "If it is intermittent, unless we see it here, we cant fix it"   And now my Problem, search for help, and seeing if anyone else has seen this?
      1. 2020 GMC Sierra Denali 2500HD 6.6 Duramax Diesel. (Which driving off the lot I was so happy about) at about 200 miles I was diving around and noticed that the display in the cluster changed! I thought it was something I did and kind of ignored it. At 300 miles took it to the dealer, and explained the problem, got that look that says he doesn't want to look at it dummy! Later picked it up and was told I was problem, I must be doing it as mechanic says it is all good. and got told if it ain't doing it when you bring it in we wont find it unless it gives code!  Left dealer but made sure display was at a known reference point. Later I saw it was at a different display again, so I did something you don't do often, got the manual out and read up on this. I leave the display on the economy setting just to see how It is doing and as a reference. Well it did do it and over time got worse! But not often enough to get the sound of "If it ain't doing it when you come in we won't find anything" I tried bumpy roads, hitting steering wheel, left turn, right turn, bump and turn, even took two boxes and taped over the switches on steering wheel. (Keeps the ghost out) anyway still changes, random and even saw it do it when shutting off, just as i pushed off button! Didn't repeat so dint take in.7,000 miles and dealer still says it must be me as Mechanic says no problems. But now read on as more ghosts appear!
      2. DEF fluid, it is going someplace, that I know as I am feeding it to my truck and it keeps drinking. First incident was in Oklahoma, stopped, fueled up and filled DEF tank. Headed down the road and after Liver and cheese sandwich, singing to my self (about 100 - 120 miles) this thing called a Information display announced "DEF getting low" so I looked to see next fuel stop, and let the DEF display on, which said 4 green boxes above the empty (There are 8 boxes on display) My mind thought why and my analytical side said may go to a detail mode that shows more boxes before empty??? (Which I don't think it does) anyway 28 to 35 miles I watched one light after another go out as i pulled into the station. It took 6 gal to fill bought 3 of the blue Platinum, 2 full ones = 5 gal and about another gallon of the third. Now being a new to diesels guy thought this must be a "REGEN" ? which I have only seen displayed once since owning at around 400 to five hundred miles. I reading the manual again, and asking around i have been told that with only 8,000 miles on the truck, that my 17 to 19 gal of DEF fluid is high. (in history I had a check engine light and service message come on and stayed on two days then just went away, dealer I I stopped at said no codes, about 3,000 miles) Now in all this time I got a check engine light and service message again 7,000 miles, so took to dealer and in keeping truck for two days they couldn't find the reason but codes showed fuel heater! (BTW dealer said ck engine light was off next morning but showed codes, service light still on) ordered parts and to take it. (Four days of driving and  service engine display stayed on the 4th day the service orange light came on. What happened next is combined with number 3 below....  Dealer replaced parts and i am again driving... I was told they have no explanation for DEF, and there is no gauge in DEF tank. ( So how does it know when getting low?) and why would that affect usage?
      3. OK, what is next is mixed in with what you read above. On the road again with service message still on waiting for parts i went out to start truck and hit the switch, engine turning over and over and over, not starting and knowing something was wrong, hit the button again and kept cranking, seemed like at least 10 to 15 seconds and stopped on it's own. waited a few minutes and thought should i try again? I did and cranked for at least 5 to 8 seconds and started! whew, I took off and all seemed OK. stopped was in on business about 2 hours and came out and trucked cranked for again at least 5 seconds and started. good to go? well few miles latter stopped at Starbucks, came back out and engine started as normal! Put in reverse and camera came on, put in drive and took off. Few thousand feet and camera in back still on. I wanted navigation so I hit the home button, nothing, at 1/4 mile or more it switched at some point to front camera so i looked and found a turn in stop point at about 1 mile camera still to front and turned off truck. restarted and waited until all the screens settled. Put in reverse backed out and drive camera switched to front, driving again and seemed ok as camera went off about 1/4 to 1/3 mile navigation on.. I am good? Nope pulled up and in traffic and screen switched to front camera. I am watching traffic as i want to get off highway and check this out,when i noticed orange light in right mirror say vehicle there , but there wasn't any there in mirror glanced at left and orange light on, no cars either side so moved off road and as i stopped i saw center display changing screens like a deck of cards. Ok truck is now giving me the willies!  took to dealer they put in parts and said no codes no problems, could not explain DEF usage said maybe part replaced. could not duplicate cranking so said no problem, said camera s OK not a problem so basically looked at me like I was an idiot and truck is OK.
      4. Now i am at the point of TRUST, do you trust a life in a truck that does weird things? doesn't leave a trail, and makes you feel like no one believes you these problems happen?
            A. Cranking has occurred now three times in life of truck, last time it happened after parts replaced!
            B. center display has acted up since beginning, changing on its own, and the weird time it just kept changing.
            C. display not going off, locked on camera and or screen getting frozen on a certain display. once on cameras, once on apps, twice on phone screen. Finally was close to dealer and they got to see stuck screen and no touching or button combination would change it. (Waiting to hear form service manager)
            D. High DEF usage? or is it normal? since beginning.
             F. Center information Display going off twice with second time going off and back on after 15 to 30 miles, then off, but still random screen changes.
             G. last but not least is Trans temp. Something i don't normally look at if not towing. First time i saw was flat road and was changing screens it was at 260 i was at 75 and temp outside was at 85, i watched it drop to 170 after 30 miles and stayed that way for about 50 miles and stopped watching. Next time was at outside temp of about 70 75 degree, trans went fro 195 to 280 for about 10 miles and started dropping back to 165 then up to 195 then back to  165... don't watch it all the time but was told it was good and not outside of specs... My question why such a big fluctuation? and why change at all when not towing?
       
      So HELP,!!!! anyone else seeing odd things like this?  How do you trust a vehicle that does this? Am I over reacting? is it a ghost?  And my final question is what if something in the communications system, computer, was to go haywire? could it cause a situation that could cause an accident, loss of life and no one would ever know as the mechanic always says "Looks good, NO problems, NO codes"  Sorry for length, but tried to keep it brief and still tell most of the story!   every few weeks it seems like something new shows up!
       
    • By DGRUNDMAN
      Hi i have a 16 gmc sierra im having multiple issues and can't figuer them out
      First issue I hit my turning signal or even stopping. Will cause my radio/display screen to turn green.
      Second issue is also in the display screen my backup camera won't come on when I'm backing up any help would be greatly appreciated!
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    241.4k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    305,342
    Total Members
    8,960
    Most Online
    david2001
    Newest Member
    david2001
    Joined


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.