Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

Adaptive cruise, lane keep assist, and auto high beams not working on 2021 Silverado High country..

Water pump recently went out had to get it towed to dealer they replaced it but when I got the car back these don’t work.

Third time this truck has been in the shop don’t really feel like taking it back. First time 4WD was broken.. second time my lifters collapsed. 
Any suggestions on fixing these tech features or should I just take back to dealer.

image.jpg

Link to comment
Share on other sites

For sure annoying. I feel your pain. GM service departments seriously lack competency all too often.

 

If you just don’t want to deal with it you could look around yourself fit a connector unplugged. I’d check around the front bumper, grill, front of engine bay. 

 

Do all of your cameras work? 

Link to comment
Share on other sites

On 3/30/2022 at 10:50 AM, Dirk13 said:

For sure annoying. I feel your pain. GM service departments seriously lack competency all too often.

 

If you just don’t want to deal with it you could look around yourself fit a connector unplugged. I’d check around the front bumper, grill, front of engine bay. 

 

Do all of your cameras work? 

All cameras are working only things not working are the 3 I listed

Link to comment
Share on other sites

Assuming it didn't gt unhooked for some reason, adaptive cruise temporarily unavailable can be dirty windshield (in front of where mirror mounts) as that is where the camera it uses is located.  I've had it happen after freezing rain when I didn't get all the ice off that spot on the windhield.

 

Can also happen driving into a 'low in the sky' sun, which is blinding the camera. 

After road curves or sun sets or clouds block sun the problem shoild clear.

 

 

Lane keep and intellibeam also use cameras.

Not sure if they use info from the same one.

Link to comment
Share on other sites

This happened to my truck in nov. Of last year. They had to order my truck a new windshield camera which controls all of those options. Took them 2 months to be able to get one in because of parts shortage. They actually had to acquire one from another dealer.. But this sounds like the same problem GL

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Addichevy
      Got my full console from Ebay used in like new condition. I did alot of research to figure out how to wire it so all the functions would work. I.e. wireless phone charger and  usb/ cigarette liter ports for the rear passenger.
      I have a currently have a 22 2.7l Custom that doesn't have the required connection under the front passenger seat. After hours of looking at schematics and testing wires, I managed to hard wire my center console to the fuse box on the passenger side.
       
      Wire on the CC harness to Fuse box
      Both Red/white to F5 (Battery positive)
      Violet to F20 (Accessory on)
      Violet/yellow to F23 (Accessory on)
      BOTH Black to Ground below the Fuse box.
       
       
      The only section I wasn't able to get working yet is the USB in the middle of the console (the one with the map SD card). This one I believe needs to be connected to the radio that has the built in navigation. (once I get one I'll update this post.


    • By Ronjon
      As the title says, post your long travel set up with the who and why! I'm tired of not being able to find long travel builds to copy off of. Custom or bolt on, doesn't matter. Post pictures of the before and after glass sides if you got them.
      If a thread like this already exists please share below or if you have a thread for your build. Hopefully this gets some serious attention for the full size community, the Toyotas get all the long travel attention. 
    • By Noemi Perales
      Hey there everyone. I'm having issues with my 2017 chevy silverado 1500. On Tuesday afternoon I parked my truck at home. And later that evening I walked up to my truck, since I was planning to grab some dinner. However, when I tried unlocking it with my fob, nothing happened. I found it strange, since that had never happened before. (I've had this used truck for 6months) and never has that happened before. So I had to insert my key to open it, and I tried to turn it on, and again nothing. Engine didn't turn on, no lights on, no dim. Nothing. 
       
      We figured maybe just the battery, so we had to jump cables, which with that it turned on. We drove over to our local auto advance to purchase a new battery, since the other one was old (used truck) and when I go to shut off my truck I turn the key, and take it out. And the engine stayed on.
      We found it super strange. Only way to turn it off was disconnecting the battery. We purchased a new one, and after it was hooked the same issues.
       
      It runs fine, but after taking out the key engine stays on. I've had diagnostics ran on it and Noone can find the solution. I believe it may be a malfunction with the remote start. Because when the truck is on (without the key) it's only the engine. Meaning it's not drivable. I can't drive it off, unless I insert the key. 
      I would appreciate any help I can get. Thanks in advance
    • By Shahmir Ahmed
      Hello everyone! So Im new in the truck world good myself a chevy avalanche 04 for my 18 birthday. It had a ac issue where passenger side would blow hot air. After diagnosis I found out that the blend door actuator was bad so I tried replacing it. I had to take out the passenger side airbag to access it. It was very tight and in the removal process I broke the shaft that controls the door :,(. Now what there isn't enough space in there to just epoxy the shaft back on. Any ideas? Summer is coming up here in so cal so for now ill just bypass the heater core but for future it would be nice to have heating lol. Any help is appreciated.
    • By Andrew18
      So I just got a 2018 Silverado 2500 and am wondering if anyone has experienced this in there’s.
       
      when I turn my truck off and then open and shut the door to make the radio turn off I can still hear what I can only assume to be the fan in the radio stay on. If I lock the truck it turns the fan off for a second and then it comes back on. If I push the power button on the radio it shuts off but again comes on. Anyone have any thoughts or does this happen in anyone else’s 2014-2019? It didn’t happen in my 2016 that had the same infotainment center that is the reason for my concern. 
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    238.8k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    286,956
    Total Members
    8,960
    Most Online
    ScubaSawyer
    Newest Member
    ScubaSawyer
    Joined


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.