Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

9V at 7 pin harness


Recommended Posts

2006 1500HD.  

I rebuilt a trailer, first time towing it was with an 02 Ram and the brakes did not work (even with the override)

When I got my truck back, hooked it up and same thing.  

I adjusted the brakes (brand new) until the wheel was tight and backed off one notch.  Still no brakes even with override.

I checked voltage at the truck without the trailer plugged in and getting 9V once controller override is pressed, then the voltage drops to about 3v.

I have read that the voltage drops from the speed senors in the wheel not seeing the truck rolling, the brake controller works on a friend's trailer.

Any ideas?  Only thing I can think is the truck has a bad ground to the harness.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.