Jump to content

connerhistory

Member
  • Content count

    1
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About connerhistory

  • Rank
    New Member

Profile Information

  • Name
    Will
  • Location
    Texas
  • Gender
    Male
  • Drives
    2015 Chevy Silverado 1500 lt
  1. Need help diagnosing my 6l80 trans. Truck has 120000 miles, trans fluid and filter were just changed about 1 month ago. I was driving the other day when my truck made some grinding noises coming off a stop sign and fell out of gear and would only rev. Managed to coast to a parking lot and cycled the key. Shifted into Drive and trans started making whining noise but went into gear however fell out as soon as I gave it some throttle, same in reverse and manual gears. Was able to load the truck up on a trailer by constantly starting and turning off engine and moving forward a few inches before falling out of gear. Got home and checked for codes, found codes (U0073 Can Bus A Off) (P2723 Clutch Pressure Solenoid E/5 stuck off) (C0800 Power Module issue) and (P0700 Generic trans problem code). Checked trans oil and it was dirty and burned with small metal flakes in it so I figured it was some internal issue like pump and clutches. Dropped the trans, opened it up and found a ton of metal dust and a few flakes in the pan. Tore into the clutch packs but none of the clutches were burned up or over worn, all be it a bit worn but not worn out. Pump had some wear on the bell housing but nothing emery cloth couldn't smooth out. Valve body seems normal and all the check balls are fine. No noticeable issues with seals or gears or valves. Did a resistance test on the Can Bus and it passed with 61ohms and the correct voltage readings. Im figuring the TCM/Solenoid Body because the Can Bus code, Solenoid E Off code and Power Code Along with Torque Converter because all the material in the pan and whining noise. Figured Id go ahead and replace the clutch plates and pump seals as well while I'm in there. Am I on the right track or could I be over looking something? Are the new TCM units from the dealer plug and play or would it need to be flashed first? Can these issues be explained by these components? Thanks
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.