Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'no crank'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • GM-Trucks.com Original News & Product Reviews
    • General Motors Product and Industry News
    • The GM-Trucks.com Garage - Vehicle Testing & Product Reviews
    • The Newsroom Archive
    • The Garage Archive
  • Future Vehicle Discussion
    • Silverado / Sierra & Future Vehicle Speculation & Spy Shots
    • GMC HUMMER EV & Future Electric Chevrolet Silverado
  • Fullsize Truck & SUV - 2019 - 2020 - 2021 T1XX Platform
    • 2019-2021 Silverado & Sierra
    • 2020+ Silverado HD & Sierra HD
    • 2021 Tahoe, Suburban, Yukon, Yukon XL & Escalade
  • Fullsize Truck & SUV - 2014-2019 K2XX Platform
    • 2014 - 2019 Silverado & Sierra
    • 2015-2020 Suburban/Tahoe & Yukon/Yukon Denali
    • 2015-2019 Silverado HD & Sierra HD
  • Fullsize Truck & SUV - 1999-2006 GMT800 & 2007-2013 GMT900 Platforms
    • 1999-2013 Silverado & Sierra 1500
    • 2000-2014 Silverado & Sierra HD
  • Chevy Colorado & GMC Canyon
    • 2015-2021 Colorado & Canyon
    • 2005-2012 Chevy Colorado & GMC Canyon
  • Midsize Crossover - 2017-2020 C1XX Platform
    • 2017-2021 Traverse, Acadia, Enclave & XT5
    • 2019 - 2021 Blazer
  • Classic Chevrolet / GMC Pickup Trucks
    • 1988-1999 Chevrolet & GMC C/K GMT400 Platform
    • 1973-1987 Chevrolet & GMC Square Body / Rounded Line Pickups
    • 1967-1972 Chevrolet & GMC Glamour / Action Line Pickups
    • 1960-1966 Chevrolet C/K/Apache & GMC 1000-3000 Pickups
    • 1982-2005 Chevrolet S-10/Blazer & GMC S15/Sonoma/Jimmy
    • 1969-1994 Chevrolet K5 Blazer & GMC Fullsize Jimmy
  • Marketplace
    • For Sale/Wanted
    • Member & Vendor Rating Forum
    • Member Product Reviews
  • GM-Trucks.com is supported by
    • Adam's Premium Car Care
    • Agri-Cover
    • Arnott Air Suspension
    • Black Bear Performance
    • GMPartsDirect.com
    • UPR Products
    • Synthetic Advantage
  • The Lounge
    • Off-Topic
    • Automotive Industry & Market Discussion
    • New Member Introductions
    • Meetups, Events, & Gatherings
    • GM-Trucks.com Comment Box
  • Hobbies & Lifestyle
    • Photography
    • Major League Sports, Outdoor Recreation, Firearms, Hunting, OHRV
    • Racing, Strip, & Track
    • Trailers, Hitches, & Towing
    • Garage & Home, Snow Plowing, Landscaping, & Lawn Care
    • Technology, Devices, & Gaming
    • Vehicle Buying, Financing, Incentives, & GM Card
    • Vehicle Builds
  • Technical & Advanced
    • Vehicle Appearance, Care, & Maintenance
    • Ask the GM Technician
    • Performance Engine Tuning
    • Transmission, Suspension, Transfer Case, & Axles
    • Wheels, Tires, & TPMS
    • Audio, Electronics, OnStar, MyLink, Intellilink & SiriusXM
    • How-To
  • Chevrolet, GMC, Buick & Cadillac Crossovers
    • 2013-2021 Buick Encore & Chevrolet Trax
    • 2018-2021 Chevrolet Equinox & GMC Terrain
    • 2009-2017 Chevrolet Equinox & GMC Terrain
    • 2007-2016 Chevrolet Traverse, GMC Acadia, Buick Enclave, & Saturn Outlook
    • 2001-2008 Chevrolet TrailBlazer, GMC Envoy & Buick Rainier
  • Commercial Vehicles
    • 1980-2009 Chevrolet Kodiak and GMC Topkick
    • 1996-2018 Chevrolet Express & GMC Savana
    • 2019-2021 Chevrolet Silverado 4500HD/5500HD/6500HD
  • Black Truck Club's Topics
  • Texas Owner's Group's Topics
  • California Owner's Group's Topics
  • New England Owner's Group's Topics
  • Midwest Owner's Group's Topics
  • South Carolina Silverado Owners's Topics
  • Canadian Owners Club's Topics
  • SCUBA divers of GM-Trucks's Scuba Talk
  • Red Truck Club's Topics
  • Idaho Sierra & Silverado Owners Club's Idaho
  • Colorado Trucks's Exhaust Setups
  • Colorado Trucks's Pics of trucks
  • SEO Paint's seo color ordered
  • NorthSky Blue Club's NorthSky Blue Metallic
  • NorthSky Blue Club's Pics
  • diesel 3.0's Topics

Calendars

  • Events
  • Birthdays
  • Texas Owner's Group's Events
  • California Owner's Group's Events
  • Midwest Owner's Group's Events
  • Red Truck Club's Events

Categories

  • Articles
  • News
  • Reviews
    • Project Sierra
  • Resources

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


Yahoo


Skype


Facebook


Twitter


Name


Location


Interests


Drives

Found 11 results

  1. I recently put an aftermarket head unit into my 2012 Silverado 1500 and since then it has the engine lockout/anti theft light on and won’t start, my dash is also saying to service airbags and 4wd system. Just wondering if anyone else has had this issue
  2. 61872730218__99E50898-03B8-416E-B2E1-D303018DE498.MOV Hello All, I have a 2001 Chevy 1500hd that won’t turn over/start with other electrical issues as well. History: -went to start truck after not using it for a few days and the battery was dead - Boosted it with a booster pack, it started and ran for 1 second and then quit. - charged battery from an other vehicle and won’t even turn over. The dash only has volt meter, and backlighting working. Since then I have triple charged the battery. When you turn the key to the on position the lights come on, the radio works, voltmeter works, check engine light comes on and transfer case indication works. There is no PRND321, odometer, batt light, airbag, seatbelt etc.... when you push and hold the odometer reset button all the normal lights do come on. if you try start. You can here a faint relay click. if I energize the 10 amp crank fuse on the side of the dash the truck starts and continues to run. i have checked fuses, start relay, and battery post connections any ideas?
  3. Hello I have been working on my GNC for far too long now. It all started with the radiator and then the transmission finally leading up to the battery and or the park neutral safety switch. My current problem is I'm getting the no crank no start which has me assuming it's a parking neutral safety switch, I've been trying to line it up perfectly and get it on there onto the transmission without any success. I'm also experiencing very rapid draining of batteries. My last one was dead according to the AutoZone people, and when I use my friends to try and test and see if I can get some crank within a few twists turns it's gone from 12:00 to 10:00 volts. I guess you better explanation of that would be, I would put the battery in to test the current park neutral switch setup and configuration meaning just the slight tick of the thing that turns, and if I still experience no crank I would then you know shift back into park disconnect the battery and then try and you know mess with it again and then go back to the battery put it back on and you know retry that process but in doing cell is draining the batteries I don't know if it's normal or if there's something I messed up somewhere with the batteries cuz I did have to move the negative from where it was originally at to higher up so I had enough wire to compensate for the taller battery and that I was borrowing so yeah that's in a nutshell. If I could get any kind of feedback and I would be so grateful. I've been without my baby from like 2 months now and it's killing me.
  4. My son has a 95 Chevy Silverado 1500 4x4 5.7 Liter VIN K Truck. He noticed over the last couple of weeks he would need to continue to turn the key to get the truck to start. Last night he drove the truck, sat for about an hour truck would not turn over. Lights on the dash came on (but they where sort of dim) so we assumed the starter finally gave it up. We went to local parts store, bought a starter installed in the parking lot went to start the truck still nothing. We checked the battery with on ohm meter, check fuses everything seemed to be ok. I ended up jumping the connections on the started (Positive to the little wire on the starter). The truck started just fine. After we got home, i had my son turn the truck off and try to restart the truck, still nothing. The truck does start if we jump the starter. Does anyone have a fix for this? Or an idea? Any will be appreciated.
  5. Hey new here, I have a 07 NBS Silverado 4.8 4x4 that has a no Crank no start issue. Never had this issue usually starts right up. So drove to the gas station one night recent and Midway got a reduced engine power and died, would not start back up at all, had it towed and have been checking certain things battery, starter, fuses I've read alot on here and other sites. I figured maybe some insight to my case would be of help. I don't hear a click at all when trying to start it simply does nothing. I've tried a new battery , I've checked cables power and ground cables. Checked mega fuse and lightly checked relays kinda new to the checking relays other fuses I've checked for continuity and they check out fine. I've read about a security issue maybe but I don't have the indicator on my gauge. Anyways any insight is greatly appreciated , I miss this truck it's one string running engine and has got me and my family by for many years.
  6. Hi, first time posting on here, I hope I am not bringing up an issue that has been solved or brought up elsewhere. Here we go, I have a 2015 single cab swb 4x4 that came with a 4.3/6l80e, i have swapped this to a 2017 l86/ 8l90e. Truck was fully operational prior to swap no issues, upon completing the mechanical portion of the swap and starting the electrical checkout I have run into some issues. Truck will power up bcm/ gauge cluster with no issue/ lights but I have no ecm activation as fars fuel system coming on or engine rolling over. I am getting the following DTCs: 2535, U0100, 1029( low voltage from fuel system). I have reached out to 8+ different shops for assitance and offered to pay for their time but have not recieved a solution or either not enough experience with newer truck/ motor systems, if there is anyone that has any thoughts/ recommendations/ experience/ solutions on this would be great or a capable shop around north Texas, I am all ears, really excited to figure out what is going and get this on the road. Also everything is 100% factory parts other than texas speed cam and delete kit.
  7. I apologize for the novel, but here we go! Alright, so 2011 Tahoe 5.3 LMG Flex vin 0, 158k miles, never given me any issues ever before. Drove it up on ramps last night to get under it to just check everything before I tow a trailer over the weekend. All fine and dandy. Go to start it to back off of the ramps-dash and running lighter all turn on. Turn the key to ignition and....nothing. If I try to remote start it, I just get an electronic noise. Took the starter off last night and tested it multiple times at my work (advance auto) and my starter was super dead. Sweet, found my issue, right? Got a new starter. Put it on. Still no crank. No click. No nothing except everything else on the truck acts like it normally would when you turn the key. I checked connection between the positive terminal on battery and the starter with a multimeter -just fine. My battery is perfectly fine. Tested it multiple times now. Have a charger. Made sure it's fully charged. Double and triple checked. Looked at all the applicable fuses I can think ofand swapped the starter relay with the ac relay (they are identical) and it changed nothing. This then led me to believe maybe the ignition switch in the steering column was bad. Put a new one in today. Same exact issue. It changed absolutely nothing. Everything turns on but no crank and no relay sounds or anything. Almost thinking that something isn't sending the signal to the little wire connector that is on the starter selenoid (attached to the starter). But I feel like I've checked everything that could block that. I'm running out of ideas and I NEED (super awesome timing!) this truck to move from Lincoln to Omaha starting tomorrow ? ugh Was wondering if putting 12v constant to that little plug wire on the starter solenoid may skip whatever is not sending the signal, which I guess would just confirm that there's no signal. I dunno. 8+hours into this so far. First time this truck has ever given me issues in 158k miles. Also, no, it will not start in neutral. Any tips would be awesome!
  8. Greetings and happy holidays! Thanks in advance for reading and sharing your experience. SITUATION MAKE: CHEVROLET MODEL: SILVERADO 2500HD REGULAR CAB YEAR: 2001 TYPE: PICKUP ENGINE: GM VORTEC 8100 V8 8.1L (496 CID) ACCESSORY PACKAGE: LS ISSUE: The truck is in good shape for the age and has about 74,000 miles on it. Drove it all day yesterday making a thousand stops for last-minute Christmas stuff (good job there) and everything was fine - no weird sounds, trouble starting or other issues. Jumped in it this morning to go after some eggnog (disappeared last night somehow) and it would not start. I had bright lights, loud horn, and the door-open dinger was blaring as usual, but I got no crank at all. Instead all I could hear was this weird electrical buzzing sound. Listen here: https://www.youtube.com/embed/eHYbQmNW7fg?rel=0&controls=0&showinfo=0 Tested the battery and it was at a full charge, so not that. But what? Has anyone ever had, seen, or heard of this before?
  9. I'll start by saying ive been searching this site for years. Great data base! Today is the first time ive needed My own thread, sadly. So, here goes after searching since 10pm lastnight across all platforms. Please accept my gratitude for even reading this post! ____________________________________________ 2003 GMC Sierra 1500HD - Quadrasteer SLE Ive been loosing fuel pumps back to back for the last 6+ months. They lose pressure and i start getting random missfire. Before putting in my fourth pump and lighting the fuse to number five. I decided to go after all the grounds on the truck clean them up and attmept to see if its a fator. I moved a 1/0 ground that is for a stereo i never even use. This 1/0 ground was to body and on its own top post. I moved it to frame -cause?? Maybe?? IDK. All grounds were done the same. Remove, clean rings and mounts to clean bear metals, dielectric greased well and remounted in factory locations. Two at alternator bracket Four at body mount below drivers door Checked single behind passenger side head to harness at intake, fine left alone. Didnt touch factory negative to block- (yet) Went to start truck to pull further into garage and close door as the GD mosquitos were coming in. Fuel pump started to cycle and all hell broke loose!!! Relay started buzzing LOUD could near feel the flutter. Never attempted to start it. Cycled it off to on and relay just flipped out no fuel cycle at all. Attempted to start - nothing- no attmept to crank at all. Removed frame to batt ground, no change. Died a little inside but didnt raid the liquor cabinet. Pulled starter relay and attmepted to get a crank, nothing.... Notations: The TB butterfly seams to be clamping down -loud- at key on. Headlight auto settings are doing a different pattern off at key off, come back on in a few moments, then turn off when the relay kills the full truck. However never paid attention to their normal operation just know they never binked off on berfore. Not sure if OBD port is dead. Tuner not turning on but it never did till truck was running before. Been using it as a code reader/monitor up till this point. So, as of this moment no codes read.. Any ideas?
  10. Hi all, thought I would post this in the event someone else has a similar problem. 2015 Sierra 6.0. 40k miles. Truck would not crank when the key was turned. Screens would go blank and nothing. If I tried enough times, I could get it to start. Took it to the dealer, was able to replicate the issue, and dealer diagnosed the truck with a bad ECM. Tech said normally, it’s the junction block on the battery or even a bad starter. ECM replaced and all is good. Covered under warranty.
  11. Hello, I have a 2008 Chevy Silverado 2500hd. Recently, I've been having a problem intermittently with getting it started (no start no crank). It has happened 3 times, and each time I have had to call AAA. I'm hoping maybe someone out there knows how to fix this. Any advice would be great... The first time it ever happened, you turned the key and nothing would happen. No crank. It had full electrical power, but I thought I'd jump it anyway. The jump pack had absolutely no effect. Then I thought maybe it was the anti theft. So I locked and unlocked the doors 3 times with the fob. Nothing. Next I thought maybe either the sensor in the gearshift or in the brake pedal. Played with both to no avail. Then I thought maybe it was a contact in the starter. So I had someone tap the starter while I tried the key. Nothing. Finally I ended up having it towed to the Chevy dealer I bought it from. First they said they believed it was a communication problem with the computers, but wasn't exactly sure what was wrong. Later in the day they called and said the fuse box was the culprit, and I needed a new one. I had them put it in, and everything seemed ok. About a week and a half later, stopped at the store. Went to start the truck to go home, nothing. No crank. Had it towed to my Chevy dealer. They looked at it and said my ignition switch was bad, and replaced it. Everything again seemed fine. About two weeks later, I went to leave work, turned the key, and once again nothing. I was determined to figure it out this time. So, I played with the gearshift and brake pedal, nothing. I went to the fuse box and pulled each fuse and relay, checked for debris and put them back in. Nothing. So I pulled the fuse box out, cleaned the connectors with contact cleaner, made sure everything was nice and shiny, and popped the fuse box back in. Nothing. Then I thought that maybe if there was a problem with the computers, they needed reset. So I disconnected the battery for two minutes, and then hooked it back up. Nothing. You can hear the relays clicking softly, but it just isn't activating the starter. I tried shaking some wires to try to find bad connections, even tried pushing it a little in neutral. Nothing. When the AAA driver got there, he took a look. He yanked on the wires coming from the battery going towards the starter, and I was able to start the truck right up. I drove it to the dealer anyway, cause I thought maybe the wire needed replaced or tightened. They told me that the wire was fine. They checked the starter and said it was ok. And they said they really didn't know what the problem was. They checked everything they possibly could think of. They said to bring it back again when it won't start and maybe they can find the problem. Does anyone have any idea what this is? If it helps, usually when this happens, the first time you try to start it, it will start for like a split second and stall out. From there on it just makes a soft clicking at the relays and won't crank. I usually do not do a lot of repairs to my truck myself. I like to have the Chevy dealer do it for a few reasons. It's my only car and I can't chance screwing something up and not being able to get to work. And, if something simple ever ended up being a major problem, they could probably handle it way better than I can. They're trained, I'm not. But at this point if anyone has any ideas I'd be willing to try/check them. Any help would be appreciated. Thanks, Jay
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.