Jump to content

jomac0321

Member
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Name
    Joshua Mchargue
  • Location
    Banner Elk,NC
  • Drives
    2011 Chevy Silverado 1500LT 5.3L Z71

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

jomac0321's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (2/11)

1

Reputation

  1. Has anyone out there used the Bully Dog GT, and if so how well does it work with the 07-13 Silverado/seirras? I know that HP Diablew and BB are the best, but this is what my fiancé got me for a anniversary present so I'm just wondering if anyone has expiernce with them good or bad, and if they can do any damage to the eco/tcm, whether or not they will reduce torque management, and if you can get a good custom tune with one, I know the website says it will hold 10 custom tunes, but I read online that bulldog stopped supporting custom tunes, any information on them would be greatly appreciated it will be going on a 2011 Silverado 5.3
  2. It does kinda feel like it is transmission related, but im hoping it can be tuned and the shift patterns be changed or tweaked a little and fix it because I can put it in tow haul where the patterns change and it runs great for the most part there’s still a partial engine stutter but that’s rare and it always shifts smooth as can be no flares or hard shifts or any clunking, and I crawled up under and looked at everything and honestly compared to the rest of the undercarriage the transmission looks new, but idk. I figured I’d call the shop that done the transmission service and see if they can pull up records on why they don’t what they did.
  3. And I just changed the oil with dexos rated castrol high mileage
  4. There’s no lifter noise or anything like that, the truck has 211,000 on it. Right before I got it the carfax shows the transmission fluid was changed filter changed and then about a month later shows the transmission cooler being flushed. It runs better in manuel mode, and it run perfect like it should in tow/haul mode, accept it will downshift to soon and it will jerk the truck back some and shoot the rpm’s up real high, but upshifts perfect. It did show a misfire on #8 once but went away on its own as soon as it came but I replaced the plugs anyway with pregapped ac delco ones. And the only other code it’s ever showed was for map sensor and I replaced that but it didn’t change anything
  5. It showed a code for map sensor when I got it, but I replaced it with a new map sensor the next day and it didn’t help and I cleaned the maf sensor, that didn’t help much, a little but not much, and I changed the spark plugs as soon as I got it with ac delco pre gapped plugs all wires are on good, but I got a code once for a miss fire on 8 but it went away as soon as it came and that was before I changed plugs and it hasn’t came back since
  6. I just bought a 2011 Silverado 1500 LT 5.3L z71 it has the 3.42 gears. When ever I try to take off from a low speed/rpm’s the engine hesitates and just feels like it’s being held back til it hits over 2500rpms if I try to turn slow and go up a hill it will bog all the way up the hill unless I put it in Manuel mode and drop a gear to raise my rpms, it almost feels like it’s just in to high of a gear but there is still a hesitation when taking off its like the rpm’s get stuck for a second at a certain spot then it catches another thing idk if it’s related is when I put it in gear and let off the brake it will slowly accelerate on its own. When I bought it it showed code for map sensor replaced that no change, I updated driver side valve cover for new pcv design cause after first time I drove it home when I cranked back next morning it blew smoke and could smell oil, new cover fixed that though. Everything on live data looks good and no codes except when it hesitates/bogs the spark advance is I’ll drop to between -1 and -6.5. Thought maybe cats stopped up so I removed them with no change. Anyone that can help give insight please let me know
  7. I just bought a 2011 Silverado 1500 LT 5.3L z71 it has the 3.42 gears. When ever I try to take off from a low speed/rpm’s the engine hesitates and just feels like it’s being held back til it hits over 2500rpms if I try to turn slow and go up a hill it will bog all the way up the hill unless I put it in Manuel mode and drop a gear to raise my rpms, it almost feels like it’s just in to high of a gear but there is still a hesitation when taking off its like the rpm’s get stuck for a second at a certain spot then it catches another thing idk if it’s related is when I put it in gear and let off the brake it will slowly accelerate on its own. When I bought it it showed code for map sensor replaced that no change, I updated driver side valve cover for new pcv design cause after first time I drove it home when I cranked back next morning it blew smoke and could smell oil, new cover fixed that though. Everything on live data looks good and no codes except when it hesitates/bogs the spark advance is I’ll drop to between -1 and -6.5. Thought maybe cats stopped up so I removed them with no change. Anyone that can help give insight please let me know
  8. I just bought a 2011 Silverado 1500 LT 5.3L z71 it has the 3.42 gears. When ever I try to take off from a low speed/rpm’s the engine hesitates and just feels like it’s being held back til it hits over 2500rpms if I try to turn slow and go up a hill it will bog all the way up the hill unless I put it in Manuel mode and drop a gear to raise my rpms, it almost feels like it’s just in to high of a gear but there is still a hesitation when taking off its like the rpm’s get stuck for a second at a certain spot then it catches another thing idk if it’s related is when I put it in gear and let off the brake it will slowly accelerate on its own. When I bought it it showed code for map sensor replaced that no change, I updated driver side valve cover for new pcv design cause after first time I drove it home when I cranked back next morning it blew smoke and could smell oil, new cover fixed that though. Everything on live data looks good and no codes except when it hesitates/bogs the spark advance is I’ll drop to between -1 and -6.5. Thought maybe cats stopped up so I removed them with no change. Anyone that can help give insight please let me know
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.