Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Sign in to follow this  
BLUE TRAIL BOSS

2019 silverado rough idling engine jerking

Recommended Posts

the title says it all.. 2019 silverado rough idling engine jerking .1825 mile on truck there's no engine lights on but i can feel it jerk when idling and its more the the normal rough idle that the 5.3s all have. anyone else having this issue

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine did this and then I remembered about the auto stop and start. So Everytime I get in now I turn it off and it has helped. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎6‎/‎30‎/‎2019 at 4:22 PM, BLUE TRAIL BOSS said:

the title says it all.. 2019 silverado rough idling engine jerking .1825 mile on truck there's no engine lights on but i can feel it jerk when idling and its more the the normal rough idle that the 5.3s all have. anyone else having this issue

Mine used to be so smooth that you couldn't feel it when it was idling and then at about 3700 that all changed. Now I feel like it's misfiring at idle. No issues under load or acceleration, only when idling. No check engine light or any pending codes but every time I retrieve the on-board monitoring data (Mode 6), there are multiple cylinders that are showing misfire counts. I'm curious if you or anyone else that might have a similar issue has retrieved the $06 data.image.thumb.png.2837cf0d5487670e8b4e3661e9b67488.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, 19Boss said:

Mine used to be so smooth that you couldn't feel it when it was idling and then at about 3700 that all changed. Now I feel like it's misfiring at idle. No issues under load or acceleration, only when idling. No check engine light or any pending codes but every time I retrieve the on-board monitoring data (Mode 6), there are multiple cylinders that are showing misfire counts. I'm curious if you or anyone else that might have a similar issue has retrieved the $06 data.image.thumb.png.2837cf0d5487670e8b4e3661e9b67488.png

How did you get this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.