Jump to content

Recommended Posts

I have a 2011 Sierra with a 4.8L. The CEL came on this am showing P0056, P0161 and P0060. 

 

They are seem to go back to the HO2S Heater Control Circuit (Bank 2 Sensor 2) and heater circuit malfunction.

I am going to get under and check the wires and such first. 

 

Any advise or other things I should be looking for?

 

Thanks. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/5/2019 at 5:59 PM, thebull55 said:

I have a 2011 Sierra with a 4.8L. The CEL came on this am showing P0056, P0161 and P0060. 

 

They are seem to go back to the HO2S Heater Control Circuit (Bank 2 Sensor 2) and heater circuit malfunction.

I am going to get under and check the wires and such first. 

 

Any advise or other things I should be looking for?

 

Thanks. 

If the wiring and connectors look good you can swap sensors side to side and see if the code moves to eliminate the sensor.  If not, it is usually the ECM then.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you. I will try that first. 

 

Is the ECM a big fix?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/10/2019 at 10:13 AM, thebull55 said:

Thank you. I will try that first. 

 

Is the ECM a big fix?

Not complicated but can be expensive as it needs dealer level programming.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to know. Thank you. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.