Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Oiling/oil pressure issues


Recommended Posts

Hello guys, 

Another 5.3 with oiling issues... AFM equipped. 184k miles. New cam, lifters, oil pump, sender, timing chain, phaser and bolt, full synthetic oil. It would all work for about 2 minutes after warm up then fall to 0psi. Put a PF63 on it and oil pressure acts way better, so I added a little more than a quart to oil to see what that did. Now it stays between 20 and 

40 psi. I noticed when it would drop to 0, I could shut the motor down for a few minutes, restart it, and the oil pressure is normal again. By normal, it would go to 45psi and drop to 40psi, then slowly fade away. My question is: What could have made both rockers on cylinder #1 not get oil until 20 seconds after startup and continuously tap (BOTH)? And yes, all lifters are in the correct position... Thanks in advance!

Edited by Steverino
Didn't proofread
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.