Jump to content
  • 0

Front air vents not work but rear ones are


Hwparker

Question

I recently replaced the battery in my 2004 GMC Envoy. The day after when I went to start the car to let it warm up, I noticed that there was no heat or air coming from the front vents. I then turned the rear vents on and there was air flow. Any help on how to fix or what the problem is would be appreciated.

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

http://www.gm-trucks.com/forums/topic/151483-ac-stuck-on-defrost/?p=1330898

 

 

 

 

A re-calibration may fix you up. Try disconnecting the battery for
a few minutes. Reconnect it. Or remove the HVAC/ECAS fuse for a minimum of 10 seconds.

Re-install the HVAC/ECAS fuse.

 

Then turn the key to the on position, but
don't start. Don't touch the HVAC controls. Let them do whatever that
want to do. Air flow may change outlet points during this time. Wait
about 1 minute. Turn key off. Sometimes opening and closing the door can
make a difference as the vehicle controls see this as "cycle"
completion. Next start the vehicle and drive it a short distance and see
how it performs. You may indeed need to replace an actuator.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    246.7k
    Total Topics
    2.6m
    Total Posts
  • Member Statistics

    334,667
    Total Members
    8,960
    Most Online
    silverbird
    Newest Member
    silverbird
    Joined
  • Who's Online   2 Members, 0 Anonymous, 414 Guests (See full list)



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.