Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

 when I use auto start I come back to the truck and the truck is running but the dash is completely blank no heated seats no climate control no gauges ....restart the truck with button and everything works anybody else have this problem or advice on how to remedy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blank display/indicators is how it's supposed to work.

 

If you have the seat heaters, defrosters and so on enabled in the options they will be running if the temp is cold, but there will be no indicators.

Traditionally, it was necessary to restart the seat heater and defroster after using the key. Not sure about the new style trucks, but my 18 still needs to have them restarted after using the key.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, redwngr said:

Blank display/indicators is how it's supposed to work.

 

If you have the seat heaters, defrosters and so on enabled in the options they will be running if the temp is cold, but there will be no indicators.

Traditionally, it was necessary to restart the seat heater and defroster after using the key. Not sure about the new style trucks, but my 18 still needs to have them restarted after using the key.

 

Exactly. You remote start the truck. It turns on whatever you had it programmed to do (turn on heater/AC and/or heat/cool seats. When you get into the truck after it was remote started, the truck should appear off even though it's running. Hit the brakes, push the ignition switch, and everything should turn on BUT the remote start settings that were programmed (heat/cool) get reset to last known settings (whatever you left everything on when you last shut the truck off). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I would like to thank you for the responses I just got the truck and didn't understand how it was supposed to work it seems to be working fine thank you again

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.