Jump to content

won't start!!


Recommended Posts

I have a 98 GMC with a 5.7. My son drove it to college and when he left, it just died. I had it towed to a local shop, and they told me it has the correct fuel pressure, spark, compression,and the timing at TDC is right, but it will not fire. My son told me that when he put it in gear to leave, the rpm's went up, so he put it back into park, then put it back into gear, and it just quit. Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

Sounds like a crank position sensor to me. it is the sensor that tells the spark plugs when to fire. Just because you have spark doesn't mean that it is sparking at the right time (hence the backfiring through the intake)

Link to comment
Share on other sites

same thought from the parts store. Should throw a code, I would think. Will have to purse with shop in the morning. I had a neighbor say the same thing. Hope it's that simple. Just put ATK motor in 15k ago. Thanks for the response's.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

had this come into my shop accouple times and it was a distributor cap. Not saying that is your problem but that is what i look at first. Other then that with what the shop is saying it should run. Im just wondering if they checked the spark at the coil or at the plugs....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.