Jump to content

Recommended Posts

My 2011 2500hd has developed a braking issue. When the brakes are applied sometimes, the pedal gets extremely firm and the brakes will drag. When the brakes do release you can hear and feel the pedal release and the truck jolt forward. The calipers are all recently new and the gearbox is new. The master was replaced prior to me purchasing it. No leaks of any kind. When the brakes stick, you can’t drive the truck over 30-40mph without it shaking and heating the trans up. I’m thinking it’s a push rod issue between the hydro and the master. When the brakes do lock up. Pulling the brake pedal backwards doesn’t do anything nor release the brakes. Also, I’ve used a temp gauge and all 4 calipers and rotors are around the same general temp when it happens. Which is leading me to the master and hydroboost.
 
 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder if the piston in the master cylinder is hanging up on some casting flash or something. Perhaps they installed the wrong part? If all 4 are indeed dragging, that's where I'd start looking. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The master and hydro has been on the truck since I bought it 2 years ago. Trucks been fine till recently. Truck has been sitting a lot lately as I don’t really drive it anymore except for out of town or when tow camper and such.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seconded with Jglew82. If all four corners are hot and acting up, its a problem relegated to the MC or booster.

Share this post


Link to post
Share on other sites

check that the PS fluid is at the right level when warm?

might try unbolting the MC from the hydroboost unit (or just loosening it and pulling them slightly apart), to see if the hydroboost has failed internally and maybe PS fluid is pushing on the MC?

maybe flush the system with fresh brake fluid?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven’t seen any fluid. I loosened the master up yesterday. I’m thinking it’s the master sticking and not fully retracting.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.