Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'issue'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • GM-Trucks.com Original News & Product Reviews
    • General Motors Product and Industry News
    • The GM-Trucks.com Garage - Vehicle Testing & Product Reviews
    • The Newsroom Archive
    • The Garage Archive
  • Future Vehicle Discussion
    • Silverado / Sierra & Future Vehicle Speculation & Spy Shots
    • 2022 GMC HUMMER EV Electric Pickup
  • Fullsize Truck & SUV - 2019 - 2020 - 2021 T1XX Platform
    • 2019 / 2020 Silverado & Sierra
    • 2020+ Silverado HD & Sierra HD
    • 2021 Tahoe, Suburban, Yukon, Yukon XL & Escalade
  • Fullsize Truck & SUV - 2014-2019 K2XX Platform
    • 2014 - 2019 Silverado & Sierra
    • 2015-2020 Suburban/Tahoe & Yukon/Yukon Denali
    • 2015-2019 Silverado HD & Sierra HD
  • Fullsize Truck & SUV - 1999-2006 GMT800 & 2007-2013 GMT900 Platforms
    • 1999-2013 Silverado & Sierra 1500
    • 2000-2014 Silverado & Sierra HD
  • Chevy Colorado & GMC Canyon
    • 2015-2020 Colorado & Canyon
    • 2005-2012 Chevy Colorado & GMC Canyon
  • Midsize Crossover - 2017-2020 C1XX Platform
    • 2017-2020 Traverse, Acadia, Enclave & XT5
    • 2019 - 2020 Blazer
  • Classic Chevrolet / GMC Pickup Trucks
    • 1988-1999 Chevrolet & GMC C/K GMT400 Platform
    • 1973-1987 Chevrolet & GMC Square Body / Rounded Line Pickups
    • 1967-1972 Chevrolet & GMC Glamour / Action Line Pickups
    • 1960-1966 Chevrolet C/K/Apache & GMC 1000-3000 Pickups
    • 1982-2005 Chevrolet S-10/Blazer & GMC S15/Sonoma/Jimmy
    • 1969-1994 Chevrolet K5 Blazer & GMC Fullsize Jimmy
  • Marketplace
    • For Sale/Wanted
    • Member & Vendor Rating Forum
    • Member Product Reviews
  • GM-Trucks.com is supported by
    • Adam's Premium Car Care
    • Agri-Cover
    • Arnott Air Suspension
    • Black Bear Performance
    • GMPartsDirect.com
    • UPR Products
    • Synthetic Advantage
  • The Lounge
    • Off-Topic
    • Automotive Industry & Market Discussion
    • New Member Introductions
    • Meetups, Events, & Gatherings
    • GM-Trucks.com Comment Box
  • Hobbies & Lifestyle
  • Technical & Advanced
  • Chevrolet, GMC, Buick & Cadillac Crossovers
  • Commercial Vehicles
  • Black Truck Club's Topics
  • Texas Owner's Group's Topics
  • California Owner's Group's Topics
  • New England Owner's Group's Topics
  • Midwest Owner's Group's Topics
  • South Carolina Silverado Owners's Topics
  • Canadian Owners Club's Topics
  • SCUBA divers of GM-Trucks's Scuba Talk
  • Red Truck Club's Topics
  • Idaho Sierra & Silverado Owners Club's Idaho
  • Colorado Trucks's Exhaust Setups
  • Colorado Trucks's Pics of trucks
  • SEO Paint's seo color ordered
  • NorthSky Blue Club's NorthSky Blue Metallic
  • NorthSky Blue Club's Pics
  • diesel 3.0's Topics

Calendars

  • Events
  • Birthdays
  • Texas Owner's Group's Events
  • California Owner's Group's Events
  • Midwest Owner's Group's Events
  • Red Truck Club's Events

Categories

  • Articles
  • News
  • Reviews
    • Project Sierra
  • Resources

Blogs

There are no results to display.

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


Yahoo


Skype


Facebook


Twitter


Name


Location


Interests


Drives

Found 77 results

  1. I know this is going to look suspicious being only my third post but I wasn't sure what forum to join at first. I have noticed a shake or vibration in my new 4x4 crew 5.5 box 5.3 truck it seems to come and go and has been a pain to pin point what makes it happen. I can feel it in the steering wheel, seat and sometimes the gas petal but mostly in the steering wheel. It seems to be most noticeable going up or down hill with very light acceleration but can do it on level ground at cruise speed too. And the fun part is it doesn't always do it to make it more of a challenge to diagnose it. Brought it to the dealer last week and I thought the mechanic was going to think I was crazy but he did feel it too which was a relief also the service writer test drove it after they balanced and rotated the tires and he said its slight, but he felt it too. We scheduled it to come in tomorrow and are opening a warranty claim. I have very little faith that its going to get fixed because of the nature of the vibration and it being so new that there probably isn't any info out there on what it could be. I really don't know what they can do tomorrow other then make phone calls. If I had to venture a guess I'm going to say its in the transmission or possibly the engine. We also have a 2012 equinox and on the same roads there's no vibration at all. Also I have the z71 and man does that thing ride STIFF! Every repair strip in the tar is felt hard! Anyone know if it just takes some miles to get the shocks broke in (2600 on it now)? My 04 was a z71 too and rode much, much softer then this. I would really like to get this figured out because it, along with a few other smaller things is preventing me from loving this truck.
  2. I have a 2014 GMC Sierra SLT Crewcab, 2 weeks old. I have noticed that when I have the air recirculating in the cabin, outside air closed off, I still am smelling outside air, cigarette smoke from the next car while sitting at a light, bus exhaust, skunk smell. I also have a Buick Enclave ('11) and my old Silvefrado ('03) which did not permit outside air from entering the passenger cabin when the 'recirculate' button was in use. I is almost like the 'door' is not closed completely. Has anyone else experienced this?
  3. I had my truck into the dealership a few weeks ago for seat movement issues and it seems they added two small clips to fasten the seat cushion to the frame. At first it seemed it may be better (I think it was psychological), but I now have movement in the seat again. I see the clips are still there, but I get seat movement (lateral and forwards/backwards, not up and down) in turns and braking. It definitely feels like the bracket to me as the movement is small but sudden and clunks, not smooth like the cushion is sliding. Every time I get in the seat clicks/clunks a little in a manner that makes it seem as if it is taking up the slack in the bracket bushings or pivot points. Anyone who has had the actual seat bracket replaced have any better luck fixing the issue? is it the same bracket without a fix to address the slop in the bracket? This is ridiculous to have this happen on such an expensive vehicle. I know it is a new model blah blah blah, but things like this fall under the basic fundamentals. Figure out how to make a seat!!! Venting over....Thanks for the help and otherwise I love the truck so far, but get frustrated over such elementary things going wrong.
  4. Hey guys, I have a 2017 Silverado High Country and I installed a 6in Fabtech lift with 35in nitto tires back in September 2017 and since then I've been having issues with my cruise control disengaging/turning off at anything above 69mph. When I'm traveling above 69mph, cruise control will turn on and illuminate on the dash, but it wont engage or lock on. Even when I have the cruise set at 65mph and I try to increase the speed to 70mph, it'll immediately cut off/disengage. I took it to the dealership around January 2018 and they told me since the truck has bigger/heavier tires, the computer is reading the wheels going slower than what it reads on the speedometer. They basically said I need to recalibrate the computer to read the new tire size. BUT, a friend of mine also said I could possibly need to re-gear to 4.56 since I'm running heavier tires, which could fix the cruise control cutting off. If anyone has experienced this issue, you help will be greatly appreciated. Thanks guys.
  5. I Purchased my 2015 silverado z71 crew cab a couple months ago, so far i love the truck accept for one issue that shows itself every once in a while. USUALLY while turning and acceleration lightly at the same time ( lugging the motor pretty much) ill get a very noticable shudder right before the truck FINALLY decides to downshift. Has anyone had a similar issue. Im going to drives my buddies sierra tomorrow and see if i get the same shudder. I have 3600 miles on this truck so i dont think its anything to do with the "adaptive" transmission learning cycle. Ive heard a custom tune can resolve issues but i really hate to do that on this new of a truck, nor do i have anywhere within 400 miles to get it done. New to the forum guys, hope to get some responses, this is my first GM product. Switched from a 2008 tundra with 245000 trouble free miles. Hope i dont regret this purchase
  6. 2005 Chevrolet Silverado 4x4 Z71 5.3 Gasoline Looking for some help, I’ve talked to a few different shops about the problem I’m having. Basically my fuel gauge isn’t working it always reads empty, and before it was completely shot, it would read normally and shut off, only to come back on a few minutes later. One day it shut off, and never came back on, so I assumed it was the fuel sending unit, so I replaced the fuel pump with a Delphi, I had the same issue so I returned it for an ACDelco because I’ve had experiences with the Delphi pumps being defective, but after I replaced the Delphi with the ACDelco I still had the same problem, I just replaced the Instrument cluster last year so I’m not thinking that’s the problem, the electrical is all plugged in and there is no corrosion whatsoever. Like I’ve said I’ve taken it to shops and everyone tells me the same thing, that they’re mind boggled and can’t figure it out.. I’m stumped too. Ive looked at everything I’ve thought to look at, maybe someone can approach this at a different angle and give me some ideas of what I can do to find the issue. thanks for taking the time to read and reply. if you need to know anything else about the truck I will answer.
  7. 2014 5.3 z71 4x4 1300 miles 3.08 gear ratio Has anyone had an issue with a loud popping noise from under the bed or around the back wheels area? This is most noticable in the morning and when you are accelerating from a stop around 5 - 10 mph. Dropped the truck off this morning but wanted to see if anyone else had the issue in case they come back and say they can't replicate or find the problem.
  8. I wanted to start a seperate topic for this. My fm reception is to the point where I don't use the radio. The HD switches in and out to where you have to turn it off as well. I'd be looking to replace the radio with an aftermarket head unit but the integration with the my link probably makes it impossible. Please post up if your having issues.
  9. This was a nice way to start my day: Display reads "Service Rear Vision System" Now the radio/nav/etc doesn't work. I tried to upload a photo of the error message, but the file was too big.
  10. On two occasions now while taking the truck out of 4WD the power seats starts to close in on me and the gas and break pedals start to move. Dealership today couldn't replicate it and I have been searching and found nothing. Am I alone on this one?
  11. Who else is having a transmission issue? I saw the thread about hard shift into 2nd, but towing yesterday at 65 mph the transmission literally jolted the truck like it fell out on the freeway, scared the sh*t out of me. Also under acceleration it feels at times like it cant find the right gear, hesitates a bit then finds it. Also when decelerating, letting off the gas it paused then hits. Wanted to see if anyone else is having similar issues. Ive taken it twice to my local dealership and both times they say "Sorry, we couldnt get it to replicate for us, here are your keys."
  12. First off, I did a search and the only thread that appeared was the 41 page "Shake or Vibration" thread. But after looking through about half of it, nobody appeared to have a problem similar to what I'm observing. Since I've taken delivery of my Denali in December, I've been noticing a slight vibration in the floorboard when accelerating, and then at certain RPMs. I've had tire and balancing issues before on other vehicles, and this is definitely not related to the tires or even speed - my truck rides smooth as glass. My problem is related to engine RPMs and slight vibrations and is only noticed at my floorboard. The vibrations aren't too bad, but the issue is that my feet (mostly left and right heel) start going numb on moderate to long length drives. When I was younger I had a job as a bike assembler using power tools all day and I would experience the same numbness/tingling in my hands after a long day of building bikes. When the vibration occurs, I can generally let off the gas a little and it'll go away. But it's present much of the time. It's so slight that I didn't really care, but now that it's causing my feet to go numb, I can't ignore it. Has anybody else noticed something similar? It feels like maybe a motor/transmission or body mount is bad. I'm going to mention it the next time I'm in for service, but wanted to see if anybody else was experiencing something similar. Thanks.
  13. threw the truck in park to get out but left it running. Soon as I hit park it shut off. No music no light nothing.. Weird, restarted truck worked fine
  14. Truck started to make a squeaking noise this weekend, took it to the dealership on Monday. Dealership called Tuesday and said that they could not find anything wrong with the truck and that this sound is normal. Take a look at this video so that you can hear and understand what I am talking about. https://youtu.be/aERzjGAX-aU Does this sound normal to you guys? I also put water on the belt and the noise was persistent so it does not appear to be the belt. Any help would be greatly appreciated!
  15. We we had some strong storms roll throught the DFW area yesterday for a while. When I finally got out to my truck, there was a nice puddle of water sitting in my All Weather floormat. Now I know why GM sells these - to keep your carpet dry from the leaky roof! There was several ounces of water down there = a large puddle. I traced it up the inside of the dash, up the A-pillar, and to a wet headliner. NOT HAPPY!!! This is the second time this has happened in my new truck. The first time was a few months ago and only a little amount, so I thought it might have been a fluke. Though I did bring it to the dealership to have them look at it. They spent at least an hour in the water bay, most of the time with me helping, trying to find a leak. They first suspected the sunroof drain, but rulled that out after several tests. Then looked around the front window, but couldn't find anything. But the window couldn't be the cause with the location of the wetness in the headliner without a strong headwind (like while driving). Both occurences have been while parked at work for a long period of time. Then I mentioned reading some issues with the OnStar antenna, so they ran a strong hose right up on it for several minutes - nothing. I told them I'd keep an eye on it and come back. Obviously it wasn't a fluke, and obviously there's a problem. Does anybody know what's going on? Why is there a gap in the OnStar antenna seal? For those that have had this fixed, did the dealership do anything different than just replace the antenna? Is there a new/better antenna design? Did they apply additional sealant? Is GM doing anything to address this? Has anyone applied sealant to the gap to fix this problem themselves? When they were looking for my leak, the did partially drop the headliner to inspect the underside of the roof. The antenna was installed tightly. I'm just curious if anybody knows what the real problem is? Or what the real fix is? Thanks.
  16. Just actually stumbled across this page while browsing coloradofans. Jeff from Dallas Texas, 2018 Colorado 4x4 LT, basically Stock as it's my daily. Also have a 2018 Camaro ZL1. I need some help, before I start looking at all of your trucks, mods, other cool stuff.. (copied this from coloradofans.com, also from a few subs on reddit..) Hi all, need some advice- Let me preface this with, I am not trying to get anyone in trouble nor an I trying to throw anyone under the bus. I just want my Colorado fixed. I appreciate anyones feedback as I explain the story. 2018 Colorado LT, 4x4, 30k miles.... About three weeks ago, I had an appointment at my local Chevrolet dealer, which is a very large dealer in the Dallas/Fort-Worth metroplex. The truck has a very weird sounding, only can be described as an intermittent, yet ANNOYING and LOUD squeaking/rubbing sound coming from what sounds like the front of the truck. I showed up to my appointment, and the service advisor and I went for a ride, and he said that he could barely hear the sound, but I was able to hear it as clear as day. He also pointed out that he heard it when we accelerated, and when we braked. Nothing when we were coasting, not using the brakes, etc. He told me that I would have to leave it with him for a few days, or get there early on a Saturday for his guys to take it in. I didn't have the ability to do that at the time, so I told him I would reach back out in about a week or so. Fast forward a week - I was to be traveling so I was going to leave the truck prior to leaving the DFW airport. I ran some errands in the morning, and after getting the truck up to operating temperature, It is not making the sound, at all. Unfortunately I did not have the time to deal with this at the time so I went back to my house, and hopped a ride to the airport. Once I got back, and started my routine I noticed that the noise is still back and I can still hear it as loud as day. I made an appointment for 8:15 AM on last Tuesday. I showed up at 7:30 and they got me checked in. We took it for a ride around the lot, and the service advisor heard the noise. He got me right in. the shuttle took me to work. About three hours later he called me and he said - and please bear with me, I am no mechanic and my terminology may be off - "There was a seal in the transfer casing that was rotted..we fixed it, blah blah..and now it is not making the noise, OH, and you need an oil change. Want that while you're here?". Hopped an uber back to the dealer on my lunch and drove back to the office. Everything seemed fine. I got out of work around 5pm that day and went to the grocery store, sure enough, the noise is still there, and louder than ever. I am getting frustrated at this point. I reviewed the work order only to find out that it mentions nothing about fixing anything, only that the tech could not duplicate the issue I described. At this point, I am very hesitant to go back to that dealership, so I reach out to some other local enthusiasts for a referral, and I make contact with someone who works at a dealership about 30minutes south of where I live. I was to stop by Saturday morning, and ask for his buddy the service advisor. No problem at all. I stopped in right on time, met with the advisor, we took it for a ride around the lot. Sure enough, there it is! The noise on the stop, and on the go! He heard it, I heard it. But he told me that they won't get to it until Monday because the suspension, front end guys, etc, won't be in. I say OK, Whatever it takes. I also say, hey since I am new to town and need my registration switched, can you guys please do a safety inspection? He says yeah no problem. Another $35 uber back to my apartment. Today I get a call. And now, I am being told that the noise I am hearing is the noise of air going into the engine, and it's louder because I have a K&N Blackwing Cold Air Intake system. Which makes absolutely zero sense, since the noise only happens on the stop and go, and it's also a grinding/rubbing/squeaking noise. However, at this point.. I am not arguing. Because I have a short temper and I really don't want to be mean right now. You catch more bees with honey than vinegar. I just picked it up, and it's still making the same noise. The intake is not causing the issue.. and I don't have the stock one as I just moved here. I'm not a mechanic, but that's the stupidest **** I've ever heard. I have had intakes on all of my cars. There's one on my 2018 ZL1 camaro, no noises like that. I had them on my 2016 SS, 2015 C7, etc.. Never had any issues. The only COMMON issue here is that much like in the past like I've dealt with Pontiac back in 2009, the dealership is using any kind of excuse to not have to do any work at all. (Example - in 2010, broken ball joint on my 2009 g8 gt - they blamed it on my roto-fab engine covers hitting the hood, when in fact, it was a MAJOR TSB..) So a couple of things. 1) Where in DFW can I go to get this fixed 2) Should I even bother calling the GM customer care number.. because I am SERIOUSLY SICK OF "NO RENTALS BEING AVAILABLE" and having to pay for an uber. It's going to cost me $36 to get to the dealer tomorrow to pick the truck up. 3) Any other advise. Thanks in advance.
  17. I have a 2014 silverado 1500 lt with 4K miles. It's passin me off. Keeps dying after I wm stopped and make a right turn. I have to stop in the middle Of traffic and put it in park and then restart it. Any help? Any way the dealer fixed this for yall? Thanks!
  18. 2016 Denali 3500 crew cab. Passenger side brake light / turn signal lamp is not working. Running light is working. New bulbs. Is there a fuse or relay that can be checked? I have not been able to locate one.
  19. Hi, Has anyone else noticed the smell of exhaust fumes from other vehicles in your cabin? I haven't noticed this issue anywhere near as bad in previous vehicles. Isn't the cabin filter supposed to filter out the exhaust gases? I haven't checked to see if it's even there(behind the lower glove department?). Is this normal?
  20. I've noticed a lot of us are having interior noise issues. Thought I might try to compile a list of what I've experienced with my truck & what I've seen on here. If you acknowledge or add to this list, PLEASE include your truck's make, model, cab type, and build date (or purchase date if you don't know build). People can't see your signatures on some mobile devices. Thanks. GMC Sierra SLT Crew Cab built 6/2014 My truck's noises: 1) Driver's seat squeak/burp/fart sound - Cause: the left side of seat's leather rubbing against plastic trim. Status: not resolved. 2) Driver's seat popping noise - Cause: unknown. It happens when I lift/lower my weight off/on seat. Status: not resolved. 3) Rattling noise coming from panel below steering wheel, in front of driver's knees - Cause: Metal backing vibrating against plastic panel. Status: DIY fix. Removed panel and slid a piece of cardboard b/w panel & it's attached metal backing to prevent vibration. 4) Rattling noise from behind center stack. Cause: Plastic panel over windshield dash vents hitting against underlying supports, especially near the light sensor. Originally I thought the sound was coming from behind the radio/climate controls but the way the windshield reflects the sound tricks your ears. Status: not resolved. Will likely attempt another DIY fix b/c dealership takes way too long. 5) Squeak/rattle from rear seats - Cause: debatable. Sounds like it's coming from seat hinge mechanism or possibly hanger behind seats. Definitely my most annoying noise to date! Status: not resolved. I've attempted several times to locate & correct but no luck. Debating if I'm going to go further & remove seats or just let dealer handle this one. Other noises I've read about but thankfully have not experienced myself: 6) Noise from rear cab.. exhaust - Cause: Exhaust heat shield tapping against underside of cab. Fix: bend metal away from cab 7) Noise from rear cab.. window - Cause: Rear sliding window. Fix: add weatherstripping. (hopefully someone else will elaborate on this one) Thanks
  21. My 5.3 2014 - Silverado makes a clattering noise while running/idling in park. Dealer affirmed "hearing it" saying may be "injector" noise. Advised to put some more miles on it and then bring it back in. They would compare it to another 2014 running/idling at that time. I know my 2010 was much quieter running/idling in park. Friend of mine (Ford guy) pointed the noise out to me when I stopped bye to "show off" my new ride. Embarrassed!!!!!
  22. I think I might have an injector issue. I'll first give the symptoms and what I've done to diagnose it, but the one thing I cannot find on here or the interwebs is how to replace the fuel injectors on my L86 engine. I understand it's a GDI engine and not as simple as a port fuel injection engine, but I figured there'd be something out there...no go. I'm pretty sure I've read every thread on here about cold start/injector issues, but pardon me if I state something that's already been said. Not looking to rehash any other threads, just get thoughts on my situation and others experience with replacing these GDI injectors. My truck is a 2016 GMC Sierra Denali, 6.2L, 8 speed, 75k miles. Only run 93 octane fuel and all routine maintenance is completed on-time or early by me. Only use top end recommended products in all maintenance. Symptoms/Diagnosis My issue is only a cold start issue and it's intermittent, but now happening more frequently. It drives fine with full-power and has no other issues. The cold start issue first came up around 70k miles when I did an auto-start in my driveway. I could hear the truck struggling to keep rpm's, it sounded like it was barely chugging along. I opened the door and looked at the rpm's and they were bouncing like crazy. Truck stalled out and threw a code for cylinder 3 misfire (P0303). I cleared it and it started up perfectly. I chalked it up to it needing spark plugs/wires replaced (had original OEM still in). I did so the next weekend with the OEM ACDELCO iridium plugs and Taylor 10MM racing wires (much better than stock). She cold started flawlessly for the next 5k miles and the issue was long gone in my mind. Fast forward about 3 weeks ago when it did it again after sitting in my work parking lot all day. The code this time was P0106 (MAP Pressure Sensor reading issue). I installed a CAI system (aFe Power Momentum GT) around 72k miles, so I figured maybe I accidentally messed up the MAF sensor in the install (even though it was fine for 3k miles). So I replaced the MAF sensor. Was fine until a week ago, when it had another rough cold start but didn't throw a code. I assumed it was the P0106 code again so I replaced the MAP sensor this time. Good for another week and now it's had 2 rough starts this week and stalled once right after starting, so getting progressively worse. This time it threw the P0303 code again. I happen to be borrowing a tech tool and did a diagnostics check on the cylinders and it showed cylinder 3 has had 699 misfires, the next highest was 19 (both cylinders 6 and 8). I also checked the code history on the ECM and it showed P0106 (map sensor pressure fault), P0300 (multiple misfires), and P050D (cold start rough idle). I read the cold start rough idle can also mean coolant is leaking into the oil and/or through the head. I have not noticed my coolant running low, regardless I change my oil and just did it as recently as last weekend, but it's never looked milky or smelled like coolant. I also checked all the head bolts and around the head gaskets - didn't see any coolant. Ruling everything out to this point, all I'm left with is bad seals on injector 3 that's allowing leak back during initial engine start - causing the misfires on cylinder 3. What's strange is that about 20 seconds after start-up the idle evens out and drives smoothly the entire time. It's only a rough cold start intermittently (getting more frequent), but no other issues. Am I missing anything? How-to on replacing GDI fuel injectors? I've read how costly it is for a shop to change out these GDI fuel injectors so I was hoping to do this on my own. I do 90% of my repairs/maintenance - with exceptions to major work. This is the first GDI engine I've owned so I don't want to jump into something and cause more damage - but I feel confident I can learn and do it right. Are there any instructions/how-to's on doing this job? From what I understand, with a GDI engine the pressure is much greater in the fuel lines so it's important to properly relieve the pressure. Also, I've read that I may need to replace the fuel injector rails/lines when I replace any injectors due to the stainless steel being so soft that it will leak in no time after replacing only the injectors. I don't mind spending money on the right tools if it'll save me money in the long run. Thoughts on doing the job myself? PS - I've searched YouTube and Google for ANY instructions (even for other GDI engines) and have found nothing on how to bleed the fuel pressure, just videos about putting on new injector gaskets.
  23. I just bought a 2014 Silverado Z71 LTZ. Right off the bat I noticed some cuts on the hard plastic behind my driver seat. I figured it was done when the prep guy cut the plastic off the seats so I took it back. I'm waiting for that part to be delivered. Now I'm noticing the forward collision alert has stopped working. When I first got the truck the warning light on the windshield would come on and the seat would vibrate if I was approaching another vehicle to quickly and now it doesn't work. Scary thing is when I took it to the service people at my dealership they didn't make me feel like they knew much about this new truck. I guess we shall see. Anyone else having issues with the new truck?
  24. I just bought a 2014 silverado crew cab last week. I noticed a minor shake in the engine while idling (not 100% of the time). Ive felt this in older trucks that Ive owned but figured a brand new truck wouldnt do this. My question is, is this normal to feel this? if so, at what point does normal idle shakes turn into some i should be concerned about? I was under the impression that i shouldnt feel any shakes (minor or not). I have set up a appointment with my dealership, but i want to be prepared when i go in. Also, Im hearing a noise like a belt noise coming from the engine especially when i and parked in a drive through next to a wall. Should i be hearing any ticks form belts? Am i being too picky? Any help would be great Jason
  25. Has anyone else noticed their tailgate cables are difference lengths? I just noticed yesterday when I open my tailgate only one cable has tension on it. The other has a lot of play to it. I can even stand on my tailgate and it doesn't pull tight. I went by the dealership today and at first they tried to tell me this is normal. They showed me other trucks on the lot that had some play with one cable. The difference was those cables would tighten when I put weight on the tail gate. I was concerned my tail gate would twist causing damage or having that much weight on one cable could cause it to fail. The dealer finally agreed to swap them with a different truck. When they removed the old ones their was almost a quarter inch difference in length. At least I got the problem resolved. I was surprised how many trucks they showed me with this problem and they don't have a service bulletin at least.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.