Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Sign in to follow this  
oharamj

How copy all songs from USB to Infotainment hard drive?

Recommended Posts

2014 Yukon Denali - I’ve copied all my mp3 music tracks to a 16GB USB 2.0 flash drive formatted MS-DOS FAT (FAT32). The flash drive containes 4,800 tracks.
 

Handbook indicates should be able to copy “All Songs” from the USB port in center console to Infotainment’s internal 20GB hard drive and play from there. I am able to go to USB menu, select “record”, select “All Songs”.  I’ve left it to work on it’s own but when I return hours later there’s only a couple hundred or so tracks uploaded.  Also tried using HD Menu/Record/All Sings but no goodski.

 

Surely there must be a simple batch mode to do this in one fell swoop?  Any suggestions?  Do folders & subfolders present any upload issues?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By nik1176
      Good morning
       
      This is more of a FYI after a bit of runaround with GM/Onstar support.
       
      I'm on the 2nd week with my new '21 Sierra Denali. The issue I'm having is when accessing the "Apps" module in the infotainment system. When I try to open it I'm presented with a connection error asking me to check my network settings, available data, or connect to another WiFi (attached screenshot). After checking everything, connecting to multiple WiFi, etc. I called GM/Onstar support and after being passed around I ended up talking to a support tech that knew exactly what the problems was. This issue isn't related to the vehicle's setup, but apparently related to something that Amazon did with their service(s) that is causing the apps module to fail to load as it checks for status upon loading. This issue started popping up around 2 weeks ago and, according to the tech, affecting '21 Sierras (and later '20s). There is no ETA on resolution to this, but was informed that engineers are aware of the issue has there is an active service ticket for it to be fixed.
       
      Hopefully this post will help out any other owners having the same problem as it's not something that is readily known to GM/Onstar support. 

    • By BubbaJ
      I have a 2021 Acadia SLT and there are two quirks of the infotainment system that are bugging me.
       
      The first is that when the home screen is displayed, the radio tile shows the artist, but not the title of the song.  Seems odd with all the otherwise empty space.  Shows both artist and title when I click through to the radio app, so I know the data is being received.  They just choose not to dsiplay it?
       
      The other is that I have two profiles set in the system, each tied to a key.  My profile is key 1, and my wife's is key 2.  The seat position and the radio presets all behave as expected.  What doesn't seem to happen is any linkage between our phones and the driver profiles.  For example, we can't seem to figure out how to get it to connect to her phone when her key starts the vehicle and vice versa.  A bit less annoying is that we can't get it to figure out how to NOT link both phones.  No matter how many times we unclick "connect secondary phone by bluetooth" it insists on grabbing one phone for apple carplay and the second phone for bluetooth if we are both in the Acadia.  Not a huge deal, just wrong.
       
      What I REALLY want is for the Acadia to connect to her phone when she starts the car, and my phone when I start it.  I don't want my conference calls transferred to the Acadia every time she starts it up in the driveway.
       
      Thanks!
       
      Oh, and don't get me started about GMC wanting $30/month to display traffic on the OEM navigation.  I'll just use carplay.  Volvo and Ford navigation systems both provide traffic for free.  It's pointless to use a nav system that doesn't route around traffic.
    • By Steve.S
      Sorry in advance for length, but several problems and have not shared everything about them!!!! ??
      Am I crazy? are there ghosts? is any of it real? and it all leads to trust!  I know new vehicles have a lot of electronics and they are harder to track down when it only happens occasionally. To me it is the most frustrating to go to the dealer and say this happened, I heard this, the truck did this! and they come back with "Mechanic checked it out thoroughly and everything is OK!"  You drive off asking yourself did I really see this? did I do something? did I hit a switch I shouldn't have? The dealer tells you "If it is intermittent, unless we see it here, we cant fix it"   And now my Problem, search for help, and seeing if anyone else has seen this?
      1. 2020 GMC Sierra Denali 2500HD 6.6 Duramax Diesel. (Which driving off the lot I was so happy about) at about 200 miles I was diving around and noticed that the display in the cluster changed! I thought it was something I did and kind of ignored it. At 300 miles took it to the dealer, and explained the problem, got that look that says he doesn't want to look at it dummy! Later picked it up and was told I was problem, I must be doing it as mechanic says it is all good. and got told if it ain't doing it when you bring it in we wont find it unless it gives code!  Left dealer but made sure display was at a known reference point. Later I saw it was at a different display again, so I did something you don't do often, got the manual out and read up on this. I leave the display on the economy setting just to see how It is doing and as a reference. Well it did do it and over time got worse! But not often enough to get the sound of "If it ain't doing it when you come in we won't find anything" I tried bumpy roads, hitting steering wheel, left turn, right turn, bump and turn, even took two boxes and taped over the switches on steering wheel. (Keeps the ghost out) anyway still changes, random and even saw it do it when shutting off, just as i pushed off button! Didn't repeat so dint take in.7,000 miles and dealer still says it must be me as Mechanic says no problems. But now read on as more ghosts appear!
      2. DEF fluid, it is going someplace, that I know as I am feeding it to my truck and it keeps drinking. First incident was in Oklahoma, stopped, fueled up and filled DEF tank. Headed down the road and after Liver and cheese sandwich, singing to my self (about 100 - 120 miles) this thing called a Information display announced "DEF getting low" so I looked to see next fuel stop, and let the DEF display on, which said 4 green boxes above the empty (There are 8 boxes on display) My mind thought why and my analytical side said may go to a detail mode that shows more boxes before empty??? (Which I don't think it does) anyway 28 to 35 miles I watched one light after another go out as i pulled into the station. It took 6 gal to fill bought 3 of the blue Platinum, 2 full ones = 5 gal and about another gallon of the third. Now being a new to diesels guy thought this must be a "REGEN" ? which I have only seen displayed once since owning at around 400 to five hundred miles. I reading the manual again, and asking around i have been told that with only 8,000 miles on the truck, that my 17 to 19 gal of DEF fluid is high. (in history I had a check engine light and service message come on and stayed on two days then just went away, dealer I I stopped at said no codes, about 3,000 miles) Now in all this time I got a check engine light and service message again 7,000 miles, so took to dealer and in keeping truck for two days they couldn't find the reason but codes showed fuel heater! (BTW dealer said ck engine light was off next morning but showed codes, service light still on) ordered parts and to take it. (Four days of driving and  service engine display stayed on the 4th day the service orange light came on. What happened next is combined with number 3 below....  Dealer replaced parts and i am again driving... I was told they have no explanation for DEF, and there is no gauge in DEF tank. ( So how does it know when getting low?) and why would that affect usage?
      3. OK, what is next is mixed in with what you read above. On the road again with service message still on waiting for parts i went out to start truck and hit the switch, engine turning over and over and over, not starting and knowing something was wrong, hit the button again and kept cranking, seemed like at least 10 to 15 seconds and stopped on it's own. waited a few minutes and thought should i try again? I did and cranked for at least 5 to 8 seconds and started! whew, I took off and all seemed OK. stopped was in on business about 2 hours and came out and trucked cranked for again at least 5 seconds and started. good to go? well few miles latter stopped at Starbucks, came back out and engine started as normal! Put in reverse and camera came on, put in drive and took off. Few thousand feet and camera in back still on. I wanted navigation so I hit the home button, nothing, at 1/4 mile or more it switched at some point to front camera so i looked and found a turn in stop point at about 1 mile camera still to front and turned off truck. restarted and waited until all the screens settled. Put in reverse backed out and drive camera switched to front, driving again and seemed ok as camera went off about 1/4 to 1/3 mile navigation on.. I am good? Nope pulled up and in traffic and screen switched to front camera. I am watching traffic as i want to get off highway and check this out,when i noticed orange light in right mirror say vehicle there , but there wasn't any there in mirror glanced at left and orange light on, no cars either side so moved off road and as i stopped i saw center display changing screens like a deck of cards. Ok truck is now giving me the willies!  took to dealer they put in parts and said no codes no problems, could not explain DEF usage said maybe part replaced. could not duplicate cranking so said no problem, said camera s OK not a problem so basically looked at me like I was an idiot and truck is OK.
      4. Now i am at the point of TRUST, do you trust a life in a truck that does weird things? doesn't leave a trail, and makes you feel like no one believes you these problems happen?
            A. Cranking has occurred now three times in life of truck, last time it happened after parts replaced!
            B. center display has acted up since beginning, changing on its own, and the weird time it just kept changing.
            C. display not going off, locked on camera and or screen getting frozen on a certain display. once on cameras, once on apps, twice on phone screen. Finally was close to dealer and they got to see stuck screen and no touching or button combination would change it. (Waiting to hear form service manager)
            D. High DEF usage? or is it normal? since beginning.
             F. Center information Display going off twice with second time going off and back on after 15 to 30 miles, then off, but still random screen changes.
             G. last but not least is Trans temp. Something i don't normally look at if not towing. First time i saw was flat road and was changing screens it was at 260 i was at 75 and temp outside was at 85, i watched it drop to 170 after 30 miles and stayed that way for about 50 miles and stopped watching. Next time was at outside temp of about 70 75 degree, trans went fro 195 to 280 for about 10 miles and started dropping back to 165 then up to 195 then back to  165... don't watch it all the time but was told it was good and not outside of specs... My question why such a big fluctuation? and why change at all when not towing?
       
      So HELP,!!!! anyone else seeing odd things like this?  How do you trust a vehicle that does this? Am I over reacting? is it a ghost?  And my final question is what if something in the communications system, computer, was to go haywire? could it cause a situation that could cause an accident, loss of life and no one would ever know as the mechanic always says "Looks good, NO problems, NO codes"  Sorry for length, but tried to keep it brief and still tell most of the story!   every few weeks it seems like something new shows up!
       
    • By Bigchunk27
      I’ve not seen anyone talking about this as a possibility so I’m hoping I can find someone who would know. So I just recently purchased a 2020 Chevy Custom Trail Boss which I think was one of the better packages for the price, minus a few perks. Anyways, I’m curious to know if anyone has attempted to swap the 7” infotainment center out for the 8” infotainment center plus installing the Audio controls on the steer wheel. Can this be done and if so how difficult is this going to be?
    • By clauerman
      My infotainment Screen is only working and half the screen and that's not even correct.  Any ideas what to do here? I've restarted everything a few times.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Forum Statistics

    229,278
    Total Topics
    2,450,694
    Total Posts
  • Member Statistics

    226,272
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Shiner78
    Newest Member
    Shiner78
    Joined
  • Who's Online   78 Members, 1 Anonymous, 3,470 Guests (See full list)



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.