Jump to content
  • Sign up for FREE! Become a GM-Trucks.com Member Today!

    In 20 seconds you can become part of the worlds largest and oldest community discussing General Motors, Chevrolet and GMC branded pickups, crossovers, and SUVs. From buying research to owner support, join 1.5 MILLION GM Truck Enthusiasts every month who use GM-Trucks.com as a daily part of their ownership experience. 

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By Szilla
      I have a 2012 Suburban, owned since new.  Yesterday the key fob / remote / keyless transmitter stopped working.  It stopped, then worked a couple times to unlock, then quit completely.  I assumed it was a bad battery (10+ years old), so I replaced it with a new battery, still didn't work.  I have the second remote that's only been used a couple times when the keys were "lost", and it doesn't work either.  No response from any buttons.  I checked the batteries in both, and both batteries are at 3.3 volts.  I pulled the DSM fuse for 5 minutes and then disconnected the vehicle battery for 5 minutes, no change.  I have tried holding the remote right next to where (I think) the RCDLR is in the left-rear pillar, still no response.  The TPMS system works fine, reading all 4 tires correctly with no errors.  I hooked up my ODB2 scanner, and it doesn't show any codes.

      Do I have two dead remotes?  Or has the RCDLR partially stopped working?  I called the dealer, all they said was "buy a new remote, your two remotes have died".  I asked, why would an unused 10 year old remote die?  No answer, just come in and buy one.  I have no faith in my dealership's service department based on previous repairs unfortunately, so I thought I'd ask here.  My local locksmith will attempt a re-sync for $50, but they said if they're both not working it's not that.  Unfortunately this year model won't allow the user to add or reprogram a remote.
       
      Thanks in advance for any ideas of what to try, or what might be the issue.
    • By NbsJose
      I had just finished installing my cam and put everything back together but as soon as I go to turn on the truck it won’t turn on it just cranks and a lot of smoke starts coming out of the engine. At first i thought it was some oil that had spilled on the headers or on the block. But i don’t know what to do please help
    • By Brad Ashley
      I had the original motor completely rebuilt and when put back into my truck it will start and run but once you shut it off it will only crank but not start. Usually a hour later it will start again. . Any help I would appreciate it. 

    • By Dillion Padgett
      I recently bought a (Gen 3) LQ4.
      I'm trying to swap this into an (Gen 4) 07' Silverado which uses 58x Reluctor, 4x Cam Gear, Front Timing Cover/Crank Sensor, and 2 Knock Sensors located in the sides of the block.

      I have a (Gen 4) Truck, So the timing cover/ crank sensor/ knock sensors can be used. I also have a (Gen 4) ECM/Harness.
      I know I need to get 58x Reluctor Gear put on & get a 4x cam gear already

      My questions are as follows:
      1. Can I put a 4x Cam Gear on a (Gen 3 Cam) ? or do I need to get a (Gen 4 Cam) for the (Gen 4 Cam Gear) to work ?
      2. Can I use the (Gen 4 Knock sensors) on the side of the (Gen 3 LQ4) ? Just drill/tap & mount them ?
      3. If I keep the (Gen 4 Fuel Setup) could I just install that on the (Gen 3 LQ4) ?

      Any help or advice will be appreciated.
      I'll be documenting everything so others will have better knowledge when putting a Gen 3 Block into a Gen 4 Vehicle. 
      Thanks guys !
       
    • By Addichevy
      Got my full console from Ebay used in like new condition. I did alot of research to figure out how to wire it so all the functions would work. I.e. wireless phone charger and  usb/ cigarette liter ports for the rear passenger.
      I have a currently have a 22 2.7l Custom that doesn't have the required connection under the front passenger seat. After hours of looking at schematics and testing wires, I managed to hard wire my center console to the fuse box on the passenger side.
       
      Wire on the CC harness to Fuse box
      Both Red/white to F5 (Battery positive)
      Violet to F20 (Accessory on)
      Violet/yellow to F23 (Accessory on)
      BOTH Black to Ground below the Fuse box.
       
       
      The only section I wasn't able to get working yet is the USB in the middle of the console (the one with the map SD card). This one I believe needs to be connected to the radio that has the built in navigation. (once I get one I'll update this post.


  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Forum Statistics

    240.7k
    Total Topics
    1.4m
    Total Posts
  • Member Statistics

    299,247
    Total Members
    8,960
    Most Online
    Damon Wallace
    Newest Member
    Damon Wallace
    Joined


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.